This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00160369%21RIV15-MSM-43210___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00160369%21RIV15-MSM-43210___
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The aim of the study was to find intramuscular fat values of tested carcass pig hybrid combination (CLW x CL) x D. Determined value of intramuscular fat content in a laboratory reached 2.71 % in tested carcass pigs (n=30) which predicates very good gustative characters of pork because a recommended level of intramuscular fat in MLLT based on tasting tests is 2.5 %. In our study hogs reached higher levels of intramuscular fat in comparison with gilts. A content of intramuscular fat was determined on a level of 2.9% in hogs in comparison with gilts which reached 2.53%. Cílem pokusu bylo zjistit hodnoty intramuskulárního tuku jatečných prasat testované hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D. Laboratorně stanovená hodnota obsahu intramuskulárního tuku u pokusných jatečných prasat (n=30) byla 2,71 %, což vypovídá o velmi dobrých chuťových vlastností vepřového masa, jelikož na základě degustačních testů se doporučuje 2,5% podíl intramuskulárního tuku v nejdelším zádovém svalu. U vepříků byly zaznamenány v našem sledování vyšší naměřené hodnoty oproti prasničkám. U vepříků byl stanoven 2,9% obsah intramuskulárního tuku na rozdíl od prasniček, kde to činilo 2,53 %. Cílem pokusu bylo zjistit hodnoty intramuskulárního tuku jatečných prasat testované hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D. Laboratorně stanovená hodnota obsahu intramuskulárního tuku u pokusných jatečných prasat (n=30) byla 2,71 %, což vypovídá o velmi dobrých chuťových vlastností vepřového masa, jelikož na základě degustačních testů se doporučuje 2,5% podíl intramuskulárního tuku v nejdelším zádovém svalu. U vepříků byly zaznamenány v našem sledování vyšší naměřené hodnoty oproti prasničkám. U vepříků byl stanoven 2,9% obsah intramuskulárního tuku na rozdíl od prasniček, kde to činilo 2,53 %.
dcterms:title
A content of intramuscular fat in hybrid carcass pigs (CLW x CL) x D Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D
skos:prefLabel
Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D A content of intramuscular fat in hybrid carcass pigs (CLW x CL) x D
skos:notation
RIV/62156489:43210/10:00160369!RIV15-MSM-43210___
n3:aktivita
n18:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n6:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n7:3137139 n7:9361537 n7:9780645 n7:5184908
n3:druhVysledku
n17:D
n3:duvernostUdaju
n8:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
276055
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/10:00160369
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
hog; intramuscular fat; pig; gilt
n3:klicoveSlovo
n15:hog n15:intramuscular%20fat n15:pig n15:gilt
n3:kontrolniKodProRIV
[BF22D46419BC]
n3:mistoKonaniAkce
Mendelu
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat
n3:obor
n20:GI
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2010
n3:tvurceVysledku
Chládek, Gustav Hadaš, Zdeněk Sládek, Libor Čechová, Marie
n3:typAkce
n4:EUR
n3:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
s:numberOfPages
4
n16:hasPublisher
Mendelu
n19:isbn
978-80-7375-430-3
n12:organizacniJednotka
43210