This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n18http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00143474%21RIV11-MSM-43210___/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00143474%21RIV11-MSM-43210___
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem práce bylo zhodnocení barvy hovězího masa (musculus longissimus lumborum et thoracis) býků (n = 164). V mase byl stanoven obsah svalových pigmentů, hodnota remise a pH48. Sledované ukazatele byly vyhodnocovány v závislosti na věku zvířat v době porážky, na hmotnosti jatečně upraveného těla a na úrovni netto přírůstku. Statisticky významné diference (P < 0,01) byly stanoveny mezi věkovými kategoriemi zvířat, hmotností jatečně upraveného těla a úrovní netto přírůstku v závislosti na obsahu svalových pigmentů a hodnotách remise. Hodnota pH masa byla ovlivněna porážkovým věkem a úrovní netto přírůstku. Vliv hmotnosti jatečně upraveného těla na pH nebyl prokázán. The aim of this work was evaluation of colour of beef meat (Musculus longissimus lumborum et thoracis). For the analysis bulls (n = 164) were used. Content of pigments, remission and pH48 hours post mortem were determined in meat. The selected factors were evaluated in dependence on the age at slaughter, the carcass weight and the netto daily weight gain. Highly important differences (P < 0.01) were found out between the age category, the carcass weight and the netto daily weight gain in contrast to content of pigments and remission. Signification differences were not found out in pH48 of meat, but it was found out in netto daily weight gain. Cílem práce bylo zhodnocení barvy hovězího masa (musculus longissimus lumborum et thoracis) býků (n = 164). V mase byl stanoven obsah svalových pigmentů, hodnota remise a pH48. Sledované ukazatele byly vyhodnocovány v závislosti na věku zvířat v době porážky, na hmotnosti jatečně upraveného těla a na úrovni netto přírůstku. Statisticky významné diference (P < 0,01) byly stanoveny mezi věkovými kategoriemi zvířat, hmotností jatečně upraveného těla a úrovní netto přírůstku v závislosti na obsahu svalových pigmentů a hodnotách remise. Hodnota pH masa byla ovlivněna porážkovým věkem a úrovní netto přírůstku. Vliv hmotnosti jatečně upraveného těla na pH nebyl prokázán.
dcterms:title
The effect of factors influencing the colour of beef meat Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa
skos:prefLabel
Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa The effect of factors influencing the colour of beef meat Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa
skos:notation
RIV/62156489:43210/09:00143474!RIV11-MSM-43210___
n3:aktivita
n13:P
n3:aktivity
P(2B06107)
n3:dodaniDat
n18:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n15:5145937 n15:6100082 n15:6400728
n3:druhVysledku
n5:D
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
349223
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/09:00143474
n3:jazykVysledku
n21:cze
n3:klicovaSlova
carcass weight, bulls; pH value, age at slaughter,; colour meat, pigments, remission,
n3:klicoveSlovo
n4:colour%20meat n4:carcass%20weight n4:pH%20value n4:remission n4:age%20at%20slaughter n4:bulls n4:pigments
n3:kontrolniKodProRIV
[FB23F0ABAB02]
n3:mistoKonaniAkce
MZLU v Brně
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - %22Ingrovy dny%22
n3:obor
n11:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n9:2B06107
n3:rokUplatneniVysledku
n18:2009
n3:tvurceVysledku
Filipčík, Radek Šubrt, Jan Dračková, Eliška
n3:typAkce
n17:CST
n3:zahajeniAkce
2009-03-05+01:00
s:numberOfPages
5
n20:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Ediční středisko
n10:isbn
978-80-7375-281-1
n19:organizacniJednotka
43210