This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21https://schema.org/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00137867%21RIV10-MSM-43210___/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00137867%21RIV10-MSM-43210___
rdf:type
n3:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Při přepravě na jatky je drůbež vystavena podmínkám, které vyvolávají zvýšené stresové zatížení, které se projevuje nejen zvýšeným úhynem zvířat, ale také se negativně projevuje i při porážení zvířat a ovlivňuje i kvalitu masa. V práci byly sledovány předporážkové vlivy působící na vykrvení kuřat při jatečném opracování. Hodnocení vykrvení na jatkách bylo provedeno u 1 400 kuřat hybridní kombinace ROSS 308 a COBB 500 v porážkovém věku 36 - 42 dní. Při statistickém zhodnocení nebyla zjištěna závislost vykrvení na venkovní teplotě při přepravě kuřat (R = 0,062). Slabá pozitivní závislost byla zjištěna při hodnocení vlivu přepravní vzdálenosti na vykrvení (R = 0,303). Při sledování výskytu hematomů na jatečně upraveném těle byl zjištěn jejich nejvyšší výskyt na stehenní svalovině, následně na křídlech a nejnižší na prsní svalovině. Při přepravě na jatky je drůbež vystavena podmínkám, které vyvolávají zvýšené stresové zatížení, které se projevuje nejen zvýšeným úhynem zvířat, ale také se negativně projevuje i při porážení zvířat a ovlivňuje i kvalitu masa. V práci byly sledovány předporážkové vlivy působící na vykrvení kuřat při jatečném opracování. Hodnocení vykrvení na jatkách bylo provedeno u 1 400 kuřat hybridní kombinace ROSS 308 a COBB 500 v porážkovém věku 36 - 42 dní. Při statistickém zhodnocení nebyla zjištěna závislost vykrvení na venkovní teplotě při přepravě kuřat (R = 0,062). Slabá pozitivní závislost byla zjištěna při hodnocení vlivu přepravní vzdálenosti na vykrvení (R = 0,303). Při sledování výskytu hematomů na jatečně upraveném těle byl zjištěn jejich nejvyšší výskyt na stehenní svalovině, následně na křídlech a nejnižší na prsní svalovině. In this work were monitored influences of transit distance and transit temperature to bleeding up of broilers in slaughterhouse. In this experiment were chosen 1 400 hybrid ROSS 308 and COBB 500 at 36-42 days old. Transit distances from farms to slaughterhouse were from 10 to 115 km, the temperature of enviroment in transit was between --4,2 to 20 °C. The long transit distance and low temperature increased defects of bleeding without statistically differences.
dcterms:title
BLEEDING QUALITY OF BROILERS INFLUENCED BY PRESLAUGHTERING FACTORS Předporážkové vlivy působící na vykrvení jatečných kuřat Předporážkové vlivy působící na vykrvení jatečných kuřat
skos:prefLabel
Předporážkové vlivy působící na vykrvení jatečných kuřat Předporážkové vlivy působící na vykrvení jatečných kuřat BLEEDING QUALITY OF BROILERS INFLUENCED BY PRESLAUGHTERING FACTORS
skos:notation
RIV/62156489:43210/09:00137867!RIV10-MSM-43210___
n5:aktivita
n17:Z
n5:aktivity
Z(MSM 432100001)
n5:dodaniDat
n6:2010
n5:domaciTvurceVysledku
n10:6465722 n10:4127137
n5:druhVysledku
n7:D
n5:duvernostUdaju
n16:S
n5:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
335539
n5:idVysledku
RIV/62156489:43210/09:00137867
n5:jazykVysledku
n12:cze
n5:klicovaSlova
transit distance; broilers; temperature; poultry processing
n5:klicoveSlovo
n9:transit%20distance n9:temperature n9:poultry%20processing n9:broilers
n5:kontrolniKodProRIV
[22F9370EBE57]
n5:mistoKonaniAkce
MZLU v Brně
n5:mistoVydani
Brno
n5:nazevZdroje
Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - %22Ingrovy dny%22
n5:obor
n15:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n5:pocetTvurcuVysledku
2
n5:rokUplatneniVysledku
n6:2009
n5:tvurceVysledku
Nedomová, Šárka Putyerová, Lenka
n5:typAkce
n11:CST
n5:zahajeniAkce
2009-03-05+01:00
n5:zamer
n20:MSM%20432100001
s:numberOfPages
5
n14:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Ediční středisko
n21:isbn
978-80-7375-281-1
n19:organizacniJednotka
43210