This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00132070%21RIV09-MSM-43210___/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n3https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00132070%21RIV09-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n21:Vysledek
dcterms:description
Effects of 1, 3, 5 or 7 % of linseed oil in the diet on the content of fatty acids in breast and thigh meat were studied in broiler chickens. Oils made either of seeds of the linseed cultivar Atalante (A) with a high content of alpha-linolenic acid or of the cultivar Lola (L) with a predominating content of linoleic acid were fed from 25 to 40 days of age. When feeding A, contents of all n-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA), including eicosatrienoic acid, were significantly higher, those of n-6 PUFA were lower, and the ratio of n-6/n-3 PUFA was narrower (P<0.001) than when L was fed. The narrowest n-6 to n-3 PUFA ratio was observed at the content 36 g of alpha-linolenic acid (58 g A) per kg of the diet while the widest one at 2 g of alpha-linolenic acid (70 g L) per kg of the diet. When using L, the increasing level of linoleic acid in feed was associated with significantly increasing levels of all n-6 PUFA in meat. By means of oil A, the content of all n-3 PUFA increased, but the dependence for Effects of 1, 3, 5 or 7 % of linseed oil in the diet on the content of fatty acids in breast and thigh meat were studied in broiler chickens. Oils made either of seeds of the linseed cultivar Atalante (A) with a high content of alpha-linolenic acid or of the cultivar Lola (L) with a predominating content of linoleic acid were fed from 25 to 40 days of age. When feeding A, contents of all n-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA), including eicosatrienoic acid, were significantly higher, those of n-6 PUFA were lower, and the ratio of n-6/n-3 PUFA was narrower (P<0.001) than when L was fed. The narrowest n-6 to n-3 PUFA ratio was observed at the content 36 g of alpha-linolenic acid (58 g A) per kg of the diet while the widest one at 2 g of alpha-linolenic acid (70 g L) per kg of the diet. When using L, the increasing level of linoleic acid in feed was associated with significantly increasing levels of all n-6 PUFA in meat. By means of oil A, the content of all n-3 PUFA increased, but the dependence for V pokuse s vykrmovanými kuřaty byl sledován vliv obsahu 1, 3, 5 nebo 7 % lněného oleje v krmné směsi na obsah mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině. Olej s vysokým obsahem kyseliny alfa-linolenové z odrůdy Atalante (A) nebo olej s převažujícím obsahem kyseliny linolové z odrůdy Lola (L) byl zkrmován od 25. do 40. dne života. Při použití A byl obsah všech n-3 polynenasycených mastných kyselin (PUFA), včetně kyseliny eikosatrienové, průkazně vyšší, obsah n-6 PUFA nižší a poměr n-6/n-3 PUFA v mase užší (P<0,001) než při krmení L. Nejužší poměr n-6/n-3 PUFA byl zaznamenán při obsahu 36 g kyseliny alfa-linolenové (58 g A) v 1 kg směsi a nejširší při obsahu 2 g této kyseliny (70 g L). Při použití L byla zvyšující se hladina kyseliny linolové spojena s průkazným zvýšením všech n-6 PUFA v mase. Po aplikaci A se obsah všech n-3 PUFA zvyšoval, závislost na množství oleje však byla pro kyselinu eikosapentaenovou ve stehenní svalovině průkazně přesněji vyjádřena rovnicí paraboly druhého stupně s maxime
dcterms:title
Vliv rozdílného zastoupení mastných kyselin v krmivu na jejich obsah v mase kuřat Effect of diets with different fatty acid pattern on the content of fatty acids in chicken meat Effect of diets with different fatty acid pattern on the content of fatty acids in chicken meat
skos:prefLabel
Vliv rozdílného zastoupení mastných kyselin v krmivu na jejich obsah v mase kuřat Effect of diets with different fatty acid pattern on the content of fatty acids in chicken meat Effect of diets with different fatty acid pattern on the content of fatty acids in chicken meat
skos:notation
RIV/62156489:43210/09:00132070!RIV09-MSM-43210___
n4:aktivita
n9:Z
n4:aktivity
Z(MSM6215648905)
n4:dodaniDat
n7:2009
n4:domaciTvurceVysledku
n8:7800703 n8:8803447 n8:5881048
n4:druhVysledku
n20:D
n4:duvernostUdaju
n13:S
n4:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
312061
n4:idVysledku
RIV/62156489:43210/09:00132070
n4:jazykVysledku
n19:eng
n4:klicovaSlova
chicken meat; fatty acids; linseed oils
n4:klicoveSlovo
n5:linseed%20oils n5:chicken%20meat n5:fatty%20acids
n4:kontrolniKodProRIV
[7F7331D6BBA3]
n4:mistoKonaniAkce
MZLU v Brně
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - %22Ingrovy dny%22
n4:obor
n11:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2009
n4:tvurceVysledku
Zelenka, Jiří Bednaříková, Dana Mrkvicová, Eva Doležal, Petr
n4:typAkce
n17:CST
n4:zahajeniAkce
2009-03-05+01:00
n4:zamer
n15:MSM6215648905
s:numberOfPages
6
n14:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Ediční středisko
n3:isbn
978-80-7375-281-1
n18:organizacniJednotka
43210