This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00128831%21RIV09-MSM-43210___/
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00128831%21RIV09-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Produkce mléka a obsah jeho složek vykazuje v průběhu laktace, avšak i v průběhu dne určité změny. Literatura uvádí při stabilních podmínkách chovu denní kolísání u množství mléka +- 1,10 kg, u obsahu tuku +-0,75 %, u obsahu bílkovin +- 0,20 % (KOUŘIMSKÁ et al., 2007).Objektem sledování bylo 12 krav Holštýnského plemene skotu na 1. laktaci, od 100. do 200. laktačního dne. Odběry vzorků mléka probíhaly v měsíčních intervalech od června do srpna 2006 z ranního a večerního dojení. Interval mezi dojeními byl (12 h +- 15 min.). Nádoj byl zjišťován přímo na dojírně, vzorky mléka byly z jednotlivých dojení analyzovány ve Výzkumném ústavu pro chov skotu v Rapotíně. Zjistili jsme u ranních vzorků vysoce statisticky průkazně (P<0,01) vyšší nádoj u ranního dojení, dále byla vysoce statisticky průkazně (P<0,01) vyšší produkce bílkovin u ranních vzorků. Rozdíly u ostatních ukazatelů byly statisticky neprůkazné. The composition of milk is changed during lactation but also during a day. Some authors reported changes about +- 1,1 kg in milk yield during a day, about +- 0,75 % in milk fat content during a day and about +- 0,20 % in protein content during a day in the stable breeding conditions. The aim of our experiment was evaluated the changes in milk yield (kg), composition of milk and technological properties of milk from the morning and evening milking. The interval between morning and evening milking was 12 h +- 15 min. The object of experiment were 12 cows of Holstein cattle on the first lactation from the 100-day of lactation to 200-day of lactation. The samples of milk were collected in June, July and August, once a month from the morning and evening milking. The production parameters (milk yield - kg, milk protein production - kg, milk fat production - kg), milk composition (milk protein content - %, milk fat content - %) and technological properties of milk (titratable acidity - SH, rennet coagulation The composition of milk is changed during lactation but also during a day. Some authors reported changes about +- 1,1 kg in milk yield during a day, about +- 0,75 % in milk fat content during a day and about +- 0,20 % in protein content during a day in the stable breeding conditions. The aim of our experiment was evaluated the changes in milk yield (kg), composition of milk and technological properties of milk from the morning and evening milking. The interval between morning and evening milking was 12 h +- 15 min. The object of experiment were 12 cows of Holstein cattle on the first lactation from the 100-day of lactation to 200-day of lactation. The samples of milk were collected in June, July and August, once a month from the morning and evening milking. The production parameters (milk yield - kg, milk protein production - kg, milk fat production - kg), milk composition (milk protein content - %, milk fat content - %) and technological properties of milk (titratable acidity - SH, rennet coagulation
dcterms:title
The chemical composition and technological properties of cow milk from the morning and evening milking in the summer months Chemické složení a technologické vlastnosti mléka z ranního a večerního dojení během letních měsíců The chemical composition and technological properties of cow milk from the morning and evening milking in the summer months
skos:prefLabel
Chemické složení a technologické vlastnosti mléka z ranního a večerního dojení během letních měsíců The chemical composition and technological properties of cow milk from the morning and evening milking in the summer months The chemical composition and technological properties of cow milk from the morning and evening milking in the summer months
skos:notation
RIV/62156489:43210/08:00128831!RIV09-MSM-43210___
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215648905)
n3:cisloPeriodika
2
n3:dodaniDat
n16:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n8:2997371 n8:9361537 n8:3310116
n3:druhVysledku
n18:J
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
359709
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/08:00128831
n3:jazykVysledku
n4:eng
n3:klicovaSlova
composition; summer; Holstein; milk
n3:klicoveSlovo
n9:summer n9:milk n9:Holstein n9:composition
n3:kodStatuVydavatele
HU - Maďarsko
n3:kontrolniKodProRIV
[0B61A5850E6F]
n3:nazevZdroje
Animal welfare, etológia és tartástechnológia
n3:obor
n15:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2008
n3:svazekPeriodika
4
n3:tvurceVysledku
Chládek, Gustav Skýpala, Martin Falta, Daniel
n3:zamer
n13:MSM6215648905
s:issn
1786-8440
s:numberOfPages
8
n11:organizacniJednotka
43210