This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00128802%21RIV13-MSM-43210___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00128802%21RIV13-MSM-43210___
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
v práci byly vyhodnocovány vlivy působící na kvalitu a křehkost hovězího masa There were evaluated parameters concerning carcass and tenderness of beef in bulls -- progeny of Czech Fleckvieh sires. 46 bulls (progeny of 13 sires) were taken in our study. Average age of the bulls at commercial slaughter was 531.91 d and carcass weight 561.34 kg. The slaughter and after slaughter treatment before carcass division were standard according to the SEUROP norm. Chilling was in quarters until the internal temperature reached 10 oC. The average quality of meatiness of carcass was 4.15 (R- 4; O- 5; 4.0-4.6) with average fatness 2.32 (2.00 --2.60). The average daily netto gain was 592.89 g (Sx -- 59.27g). From the producers view, the highest ratio of retail product was in progeny of HEL -- 051. The progeny of HEL - 051 was 2 % higher than progeny of the worst sire. From our results is obvious, that animals with the highest ratio of meat of the 1. quality have also the highest ratio of meat in carcass. The highest ratio of separable fat was in progeny of HG 220 sire (3.73 %). The highest decreasing of W-B shear force [kg] was found out in progeny of AMT -- 028 sire = 10.04 kg that means 47.60% of the beginning force 24 hours post mortem. The lowest decreasing was found in MOR -- 136 2.36 kg = 29.06 %, respectively. However, the average values of WBSF in our study are almost 2x higher than values from overseas. The biggest changes are by 14 d post mortem. Key words v práci byly vyhodnocovány vlivy působící na kvalitu a křehkost hovězího masa
dcterms:title
Kvalita jut a křehkost masa býků při jeho zrání Kvalita jut a křehkost masa býků při jeho zrání CARCASS QUALITY AND TENDERNESS OF BEEF IN CZECH FLECKVIEH BULLS AFTER AGING
skos:prefLabel
CARCASS QUALITY AND TENDERNESS OF BEEF IN CZECH FLECKVIEH BULLS AFTER AGING Kvalita jut a křehkost masa býků při jeho zrání Kvalita jut a křehkost masa býků při jeho zrání
skos:notation
RIV/62156489:43210/08:00128802!RIV13-MSM-43210___
n3:aktivita
n9:Z n9:P
n3:aktivity
P(2B06107), Z(MSM2678846201)
n3:dodaniDat
n5:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n6:6100082
n3:druhVysledku
n19:D
n3:duvernostUdaju
n8:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
375931
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/08:00128802
n3:jazykVysledku
n21:cze
n3:klicovaSlova
meat quality; carcasses; tendernes of meat
n3:klicoveSlovo
n16:meat%20quality n16:carcasses n16:tendernes%20of%20meat
n3:kontrolniKodProRIV
[62FE23EE6420]
n3:mistoKonaniAkce
MZLU v Brně
n3:mistoVydani
Rapotín
n3:nazevZdroje
Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat
n3:obor
n12:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n20:2B06107
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2008
n3:tvurceVysledku
Bjelka, Marek Šubrt, Jan Dufek, Aleš Homola, Miroslav Bezdíček, Jiří Voříšková, Jarmila
n3:typAkce
n17:EUR
n3:zahajeniAkce
2008-09-16+02:00
n3:zamer
n15:MSM2678846201
s:numberOfPages
5
n7:hasPublisher
MZLU v Brně, Asociace chovatelů masných plemen Rapotín, Agrovýzkum Rapotín s.r.o.
n14:isbn
978-80-903143-8-2
n18:organizacniJednotka
43210