This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n17https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00128763%21RIV09-MSM-43210___/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00128763%21RIV09-MSM-43210___
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem této práce bylo zhodnocení vlivů hmotnosti JUT na podíl jednotlivých vybraných výsekových částí telat--býčků Holštýnského plemene skotu. Vybranými výsekovými partiemi byly krk, plec, vysoký roštěnec, svíčková, nízký roštěnec a kýta.Objektem sledování bylo 12 telat býčků Holštýnského plemene. Telata byla ustájena a vykrmována za stejných podmínek na bázi jadrné starterové směsi a přídavku 1 l mléka ráno a 1 l mléka večer. Hmotnost jatečně upraveného těla (JUT) v teplém stavu byla v průměru 102,5 kg. Stáří telat bylo v rozmezí od 3,8 do 5 měsíců.Nejvyšší (průkazné) hodnoty koeficientů korelace byly zjištěny pro vztahy mezi hmotností P.P. JUT a následujícími částmi jatečně upravených těl: krk (r = 0,92), plec (r = 0,90) a kýta bez kosti (r = 0,99), vysoké koeficienty korelace pak pro vysoký roštěnec (r = 0,79), nízký roštěnec (r = 0,83) a pro svíčkovou (r = 0,66).Jako doplňující byly stanoveny koeficienty statisticky průkazné (p<0,01) korelace mezi věkem (r = ,69), živou hmotností před porážkou Cílem této práce bylo zhodnocení vlivů hmotnosti JUT na podíl jednotlivých vybraných výsekových částí telat--býčků Holštýnského plemene skotu. Vybranými výsekovými partiemi byly krk, plec, vysoký roštěnec, svíčková, nízký roštěnec a kýta.Objektem sledování bylo 12 telat býčků Holštýnského plemene. Telata byla ustájena a vykrmována za stejných podmínek na bázi jadrné starterové směsi a přídavku 1 l mléka ráno a 1 l mléka večer. Hmotnost jatečně upraveného těla (JUT) v teplém stavu byla v průměru 102,5 kg. Stáří telat bylo v rozmezí od 3,8 do 5 měsíců.Nejvyšší (průkazné) hodnoty koeficientů korelace byly zjištěny pro vztahy mezi hmotností P.P. JUT a následujícími částmi jatečně upravených těl: krk (r = 0,92), plec (r = 0,90) a kýta bez kosti (r = 0,99), vysoké koeficienty korelace pak pro vysoký roštěnec (r = 0,79), nízký roštěnec (r = 0,83) a pro svíčkovou (r = 0,66).Jako doplňující byly stanoveny koeficienty statisticky průkazné (p<0,01) korelace mezi věkem (r = ,69), živou hmotností před porážkou The aim of this study was to evaluate the influence of slaughter weight (SW) on the chosen proportions of particular carcass cuts (neck, shoulder, chuck, filet, loin and round) of holstein veals. The carcass weight was in average 102.5 kg and age at slaughter 133.2 days. The highest correlations we have found for round (r = .99), neck (r = .92), shoulder (r = .90), loin (r = .83), chuck (r = .79) and filet (r = .66). It has been observed the positive linear trend between raising SW and particular carcass cuts. In adition we have found the slaughter weight is significantly (p<0,01) correlated with live weight (r = .97) and age at slaughter (r =.69).
dcterms:title
The influence of slaughter weight on the proportions of particular cuts of holstein veals Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu
skos:prefLabel
The influence of slaughter weight on the proportions of particular cuts of holstein veals Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu
skos:notation
RIV/62156489:43210/08:00128763!RIV09-MSM-43210___
n3:aktivita
n9:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215648905)
n3:dodaniDat
n8:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n12:2997371 n12:9361537
n3:druhVysledku
n14:D
n3:duvernostUdaju
n5:S
n3:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
403034
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/08:00128763
n3:jazykVysledku
n21:cze
n3:klicovaSlova
carcass; calves; veal; slaughter weight; meat; dissection; holstein
n3:klicoveSlovo
n7:calves n7:carcass n7:meat n7:slaughter%20weight n7:veal n7:dissection n7:holstein
n3:kontrolniKodProRIV
[FCC5B00F5547]
n3:mistoKonaniAkce
MZLU v Brně
n3:mistoVydani
Rapotín
n3:nazevZdroje
Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat
n3:obor
n10:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2008
n3:tvurceVysledku
Falta, Daniel Chládek, Gustav
n3:typAkce
n15:EUR
n3:zahajeniAkce
2008-09-16+02:00
n3:zamer
n19:MSM6215648905
s:numberOfPages
4
n4:hasPublisher
MZLU v Brně, Asociace chovatelů masných plemen Rapotín, Agrovýzkum Rapotín s.r.o.
n17:isbn
978-80-903143-8-2
n16:organizacniJednotka
43210