This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00125149%21RIV09-MSM-43210___/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00125149%21RIV09-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku chemického prostředku na bázi organických kyselin na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží lupiny žluté, sklízené ve stadiu voskové zralosti a porovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Konzervační silážní prostředek byl aplikován v diferencované dávce 3 a 6 l/t hmoty. Přídavek chemického prostředku vedl v modelovém pokusu ke statisticky významnému (P<0,01) snížení hodnoty pH, množství kyseliny octové, titrační kyselosti, amoniaku a sumy všech kvasných kyselin, za současného rozšíření poměru mezi KM a KO. V pokusných modelových silážích nebyla zjištěna redukce tvorby etanolu, ve srovnání s kontrolní siláží. Hodnota pH u pokusných siláží byla významně nižší (P<0,01) než u kontrolní siláže. V pokusných silážích lupiny byl zjištěn při dávce konzervantu 3 l/t příznivý efekt na produkci kyseliny mléčné a celkového obsahu kvasných kyselin. V těchto silážích byl významně vyšší (P<0,01) nejen celkový obsah kvasných kyselin, ale také kyseliny mléčné. The objective of the work was to assess the effect of the chemical additive based on organic acids on the quality of the fermentation process in model silages prepared of yellow lupin harvested at the stage of wax ripeness and to make a comparison with untreated control silage. The silage preservative was applied at a differentiated dose of 3 and 6 litres per ton of biomass. In the model experiment, the addition of the chemical agent led to a statistically significant (P<0.01) decrease of pH value, amount of acetic acid, titrable acidity, ammonia and the sum of all fermentation acids at a simultaneous extension of the KM:KO ratio. As compared with the control silage, no reduction in the production of ethanol was observed in the experimental model silages. The pH value of experimental silages was significantly lower (P<0.01) than in the control silage. In the experimental lupin silages, a favourable effect was observed with the preservative dose of 3 litres per ton on the production of lactic ac Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku chemického prostředku na bázi organických kyselin na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží lupiny žluté, sklízené ve stadiu voskové zralosti a porovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Konzervační silážní prostředek byl aplikován v diferencované dávce 3 a 6 l/t hmoty. Přídavek chemického prostředku vedl v modelovém pokusu ke statisticky významnému (P<0,01) snížení hodnoty pH, množství kyseliny octové, titrační kyselosti, amoniaku a sumy všech kvasných kyselin, za současného rozšíření poměru mezi KM a KO. V pokusných modelových silážích nebyla zjištěna redukce tvorby etanolu, ve srovnání s kontrolní siláží. Hodnota pH u pokusných siláží byla významně nižší (P<0,01) než u kontrolní siláže. V pokusných silážích lupiny byl zjištěn při dávce konzervantu 3 l/t příznivý efekt na produkci kyseliny mléčné a celkového obsahu kvasných kyselin. V těchto silážích byl významně vyšší (P<0,01) nejen celkový obsah kvasných kyselin, ale také kyseliny mléčné.
dcterms:title
Vliv přídavku chemického konzervačního přípravku na kvalitu siláží lupiny The effect of different chemical preservative supplementation on the lupin silage quality Vliv přídavku chemického konzervačního přípravku na kvalitu siláží lupiny
skos:prefLabel
Vliv přídavku chemického konzervačního přípravku na kvalitu siláží lupiny Vliv přídavku chemického konzervačního přípravku na kvalitu siláží lupiny The effect of different chemical preservative supplementation on the lupin silage quality
skos:notation
RIV/62156489:43210/08:00125149!RIV09-MSM-43210___
n3:aktivita
n17:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215648905)
n3:cisloPeriodika
2
n3:dodaniDat
n11:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n6:7800703 n6:8356092
n3:druhVysledku
n15:J
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
403252
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/08:00125149
n3:jazykVysledku
n7:cze
n3:klicovaSlova
lupine silage; quality of silage; lupine; fermentation process
n3:klicoveSlovo
n4:fermentation%20process n4:quality%20of%20silage n4:lupine n4:lupine%20silage
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[DBFFB5C5176D]
n3:nazevZdroje
Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
n3:obor
n13:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2008
n3:svazekPeriodika
56
n3:tvurceVysledku
Skládanka, Jiří Doležal, Petr
n3:zamer
n9:MSM6215648905
s:issn
1211-8516
s:numberOfPages
8
n12:organizacniJednotka
43210