This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00124154%21RIV09-GA0-43210___/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00124154%21RIV09-GA0-43210___
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
In our three-year research (2005-2007) field trials were established without chemical treatment following winter wheat at the Mendel University Agricultural and Forestry experimental station in Žabčice, where three genotypes were grown (KM 1910, Malz, Sebastian) for green biomass sampling in two growing phases (DC29, DC31). Activities of vitamin E and superoxide dismutase (SOD), content of total tocols and tocols isomers (alfa, beta, gama, delta) were analyzed in green biomass. The highest activity of vitamin E (73,06 mg.kg-1 dm) and SOD (486 U.g-1 dm) were identify in Sebastian variety. First sampling (DC29) was significantly better in vitamin E and SOD activities and total content of tocols (except delta-tocopherol) than second sampling (DC31). Significantly lower activity of vitamin E, content of total tocols and isomers, but the higher volume of SOD activity were found to be in 2007 compare to years 2005 and 2006. V průběhu tří let (2005-2007) byly zakládány polní pokusy s omezenými chemickými vstupy po jarní pšenici na ŠP MZLU v Žabčicích, kde byly pěstovány tři genotypy ječmene jarního (KM 1910, Malz, Sebastian) pro odběr vzorků zelené biomasy ve dvou růstových fázích (DC29, DC31). V zelené biomase byla sledována aktivita enzymu superoxiddismutasy (SOD) a vitamínu E, obsah celkových tokolů a izomery tokoferolu (alfa, beta, gama, delta). Nejvyšší aktivita vitamínu E (73,06 mg.kg-1 suš.) a SOD (486 U.g-1 suš.) byla zjištěna u odrůdy Sebastian. První odběr (DC29) byl významně bohatší na aktivitu vitaminu E, SOD i na obsah všech tokolů (kromě delta-tokoferolu) oproti odběru druhému (DC31). V roce 2007 byla stanovena významně nižší aktivita vitaminu E, obsah celkových i jednotlivých tokolů, ale nejvyšší aktivita SOD oproti rokům 2005 a 2006. V průběhu tří let (2005-2007) byly zakládány polní pokusy s omezenými chemickými vstupy po jarní pšenici na ŠP MZLU v Žabčicích, kde byly pěstovány tři genotypy ječmene jarního (KM 1910, Malz, Sebastian) pro odběr vzorků zelené biomasy ve dvou růstových fázích (DC29, DC31). V zelené biomase byla sledována aktivita enzymu superoxiddismutasy (SOD) a vitamínu E, obsah celkových tokolů a izomery tokoferolu (alfa, beta, gama, delta). Nejvyšší aktivita vitamínu E (73,06 mg.kg-1 suš.) a SOD (486 U.g-1 suš.) byla zjištěna u odrůdy Sebastian. První odběr (DC29) byl významně bohatší na aktivitu vitaminu E, SOD i na obsah všech tokolů (kromě delta-tokoferolu) oproti odběru druhému (DC31). V roce 2007 byla stanovena významně nižší aktivita vitaminu E, obsah celkových i jednotlivých tokolů, ale nejvyšší aktivita SOD oproti rokům 2005 a 2006.
dcterms:title
Alternativní uplatnění ječmene v potravinářství Alternate use of barley in food industry Alternativní uplatnění ječmene v potravinářství
skos:prefLabel
Alternativní uplatnění ječmene v potravinářství Alternate use of barley in food industry Alternativní uplatnění ječmene v potravinářství
skos:notation
RIV/62156489:43210/08:00124154!RIV09-GA0-43210___
n3:aktivita
n18:P
n3:aktivity
P(GA525/05/0781)
n3:dodaniDat
n7:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n13:4549058 n13:9613595
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
355508
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/08:00124154
n3:jazykVysledku
n8:cze
n3:klicovaSlova
barley; superoxide dismutase; green biomass; vitamin e; tocopherol
n3:klicoveSlovo
n5:superoxide%20dismutase n5:green%20biomass n5:tocopherol n5:vitamin%20e n5:barley
n3:kontrolniKodProRIV
[7C1D361652DC]
n3:mistoKonaniAkce
Žabčice
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
MZLU pěstitelům, sborník odborných příspěvků
n3:obor
n4:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:projekt
n11:GA525%2F05%2F0781
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2008
n3:tvurceVysledku
Březinová Belcredi, Natálie Ehrenbergerová, Jaroslava Vaculová, Kateřina Běláková, Sylvie Macuchová, Simona
n3:typAkce
n15:CST
n3:zahajeniAkce
2008-01-01+01:00
s:numberOfPages
4
n20:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n9:isbn
978-80-7375-187-6
n14:organizacniJednotka
43210