This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00116247%21RIV08-MSM-43210___/
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13https://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00116247%21RIV08-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Cílem této práce bylo analyzovat a porovnat mléko od krav holštýnského plemene na 1. laktaci (n =10) a mléko od krav na 4. a vyšší laktaci (n =10.Zjistili jsme, že ze sledovaných ukazatelů byly na počátku dojení nižší hodnoty u obsahu tuku a obsahu sušiny oproti normálnímu mléku. U laktózy byl zjištěn vysoce statisticky průkazný rozdíl (P<0,01) mezi obsahem na 1. laktaci, kde byl obsah vyšší a 4. a vyšší laktací. Statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) byl zaznamenán mezi bílkovinami, kde hodnota obsahu bílkovin na 4. a vyšší laktaci byla vyšší než hodnota obsahu bílkovina na laktaci první. Dále jsme zjistili statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) mezi aktivní kyselostí mléka na první laktaci a 4. a vyšší laktaci. Vyšší pH vykazovalo mléko u krav na 4. a vyšší laktaci. Statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) jsme zaznamenali ještě u syřitelnosti, kdy se rychleji sráželo mléko od krav na 1. laktaci. The aim of this experiment was to compare the chemical composition and technological properties of milk between the Holstein cows on the first lactation and the Holstein cows on the fourth and higher lactation. The samples of milk were taken from the beginning of milking. The cows were milked by hand. The total volume of milk was at least 200 mL. There were determinated these parameters: the fat content, the protein content, the lactose content, the dry matter content, the urea content, titratable acidity, active acidity, rennet coagulation time, quality of curd. There were high statistically significant differences (P<0.01) between the lactose content in the milk of cows on the first lactation (5.02 %) and the lactose content in the milk of the cows on the high lactation (4.9 %). Statistically significant differences (P<0.05) was found between the protein content in the milk of cows on the first lactation (3.13 %) and the protein content in the milk of the cows on the higher lactation (3.25 %), betw Cílem této práce bylo analyzovat a porovnat mléko od krav holštýnského plemene na 1. laktaci (n =10) a mléko od krav na 4. a vyšší laktaci (n =10.Zjistili jsme, že ze sledovaných ukazatelů byly na počátku dojení nižší hodnoty u obsahu tuku a obsahu sušiny oproti normálnímu mléku. U laktózy byl zjištěn vysoce statisticky průkazný rozdíl (P<0,01) mezi obsahem na 1. laktaci, kde byl obsah vyšší a 4. a vyšší laktací. Statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) byl zaznamenán mezi bílkovinami, kde hodnota obsahu bílkovin na 4. a vyšší laktaci byla vyšší než hodnota obsahu bílkovina na laktaci první. Dále jsme zjistili statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) mezi aktivní kyselostí mléka na první laktaci a 4. a vyšší laktaci. Vyšší pH vykazovalo mléko u krav na 4. a vyšší laktaci. Statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) jsme zaznamenali ještě u syřitelnosti, kdy se rychleji sráželo mléko od krav na 1. laktaci.
dcterms:title
Složení a technologické vlastnosti kravského mléka získaného na začátku dojení Složení a technologické vlastnosti kravského mléka získaného na začátku dojení The composition and technological properties of cow milk from the beginning of milking
skos:prefLabel
Složení a technologické vlastnosti kravského mléka získaného na začátku dojení The composition and technological properties of cow milk from the beginning of milking Složení a technologické vlastnosti kravského mléka získaného na začátku dojení
skos:notation
RIV/62156489:43210/07:00116247!RIV08-MSM-43210___
n3:strany
57;57
n3:aktivita
n12:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215648905)
n3:dodaniDat
n4:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n11:3310116 n11:9361537
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
450446
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/07:00116247
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
mléko; dojení; cow
n3:klicoveSlovo
n19:ml%C3%A9ko n19:dojen%C3%AD n19:cow
n3:kontrolniKodProRIV
[FDFD74E73844]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
MendelNet'07 Agro
n3:obor
n20:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2007
n3:tvurceVysledku
Skýpala, Martin Chládek, Gustav
n3:typAkce
n8:CST
n3:zahajeniAkce
2007-01-01+01:00
n3:zamer
n5:MSM6215648905
s:numberOfPages
1
n10:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n13:isbn
978-80-7375-119-7
n14:organizacniJednotka
43210