This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n5http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00114149%21RIV08-MSM-43210___/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00114149%21RIV08-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
The ripened cheese is typical by taste and aroma and also texture. The object of research was the influence of ripening on sensory and texture properties of Olomouc cheese with the determination the optimum lenght of ripening for consumers. The samples were taken from the factory directly and stored in the same conditions in cold (7 °C) during 5 weeks. Aroma, colour, appearance, level of ripening, consistence, taste, dry matter and texture analysis by TIRA machine were followed. The best results of the flavour have been observed in three and four weeks storing. Senzorické a texturní vlastnosti sýrů se mění v průběhu jejich zrání. Optimálně zralý sýr je typický nejen svou chutí a aromatem, ale i texturou. Během zrání sýrů dochází k řadě biochemických změn, které se odrážejí nejen v senzorických vlastnostech, ale i ve vlastnostech texturních. U sledovaných tvarůžků byly stanoveny senzorické vlastnosti a byla provedena texturní analýza. Preferenčním testem pomocí slovní bodové stupnice byla hodnocena: vůně, barva, vzhled, stupeň prozrání, konzistence a chuť. Senzorické a texturní vlastnosti sýrů se mění v průběhu jejich zrání. Optimálně zralý sýr je typický nejen svou chutí a aromatem, ale i texturou. Během zrání sýrů dochází k řadě biochemických změn, které se odrážejí nejen v senzorických vlastnostech, ale i ve vlastnostech texturních. U sledovaných tvarůžků byly stanoveny senzorické vlastnosti a byla provedena texturní analýza. Preferenčním testem pomocí slovní bodové stupnice byla hodnocena: vůně, barva, vzhled, stupeň prozrání, konzistence a chuť.
dcterms:title
Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti The influence of ripening of olomouc cheese on its sensory and texture properties Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti
skos:prefLabel
Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti The influence of ripening of olomouc cheese on its sensory and texture properties Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti
skos:notation
RIV/62156489:43210/07:00114149!RIV08-MSM-43210___
n3:strany
45;50
n3:aktivita
n7:Z
n3:aktivity
Z(MSM 432100001)
n3:cisloPeriodika
5
n3:dodaniDat
n10:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n12:6465722 n12:2088282
n3:druhVysledku
n18:J
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
458236
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/07:00114149
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
sensory properties; cheese; texture; ripening
n3:klicoveSlovo
n6:ripening n6:texture n6:sensory%20properties n6:cheese
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[28D4C14F962A]
n3:nazevZdroje
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2007
n3:svazekPeriodika
55
n3:tvurceVysledku
Nedomová, Šárka Cwiková, Olga
n3:zamer
n11:MSM%20432100001
s:issn
1211-8516
s:numberOfPages
6
n5:organizacniJednotka
43210