This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00098961%21RIV07-MSM-43210___/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20https://schema.org/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00098961%21RIV07-MSM-43210___
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Vzorky sýrů eidamského typu byly odebírány v období od listopadu 2005 do května 2006 v měsíčních intervalech a pocházely od dvou výrobců (H a R). Každý z výrobců vyprodukoval sýry o dvou tučnostech (30 a 45%) při použití dvou startovacích kultur označených jako %22L%22 a %22Y%22. Při každém odběru byly odebírány od dané výroby tři vzorky - bloky 1, 2 a 3. Od každého vzorku byl analyzován okraj a střed sýru. U každého vzorku byl stanovován počet bakterií mléčného kvašení, počet enterokoků a anaerobů. Obsah histaminu, tryptaminu, tyraminu, putrescinu, phenyletylaminu, kadaverinu, spermidinu a sperminu byl stanoven vysokotlakou kapalinovou chromatografií s ÚV detekcí po derivatizaci dansylchloridem. Counts of lactic acid bacteria, total anaerobes, and enterococci were determined in the course of ripening in the edge part and the core part of Dutch-type semi-hard cheese produced with different fat content (30 and 45%) by two different starter cultures (L and Y). Vzorky sýrů eidamského typu byly odebírány v období od listopadu 2005 do května 2006 v měsíčních intervalech a pocházely od dvou výrobců (H a R). Každý z výrobců vyprodukoval sýry o dvou tučnostech (30 a 45%) při použití dvou startovacích kultur označených jako %22L%22 a %22Y%22. Při každém odběru byly odebírány od dané výroby tři vzorky - bloky 1, 2 a 3. Od každého vzorku byl analyzován okraj a střed sýru. U každého vzorku byl stanovován počet bakterií mléčného kvašení, počet enterokoků a anaerobů. Obsah histaminu, tryptaminu, tyraminu, putrescinu, phenyletylaminu, kadaverinu, spermidinu a sperminu byl stanoven vysokotlakou kapalinovou chromatografií s ÚV detekcí po derivatizaci dansylchloridem.
dcterms:title
Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech Microbiological aspects of biogenic amines formation in ripening cheeses
skos:prefLabel
Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech Microbiological aspects of biogenic amines formation in ripening cheeses Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech
skos:notation
RIV/62156489:43210/06:00098961!RIV07-MSM-43210___
n4:strany
40;43
n4:aktivita
n15:Z
n4:aktivity
Z(MSM 432100001)
n4:dodaniDat
n6:2007
n4:domaciTvurceVysledku
n10:3289133 n10:6030831 n10:2088282 n10:5655463
n4:druhVysledku
n11:D
n4:duvernostUdaju
n17:S
n4:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
485774
n4:idVysledku
RIV/62156489:43210/06:00098961
n4:jazykVysledku
n18:cze
n4:klicovaSlova
Dutch-type semi-hard cheese; biogenic amines; enterococci; lactic acid bacteria
n4:klicoveSlovo
n14:biogenic%20amines n14:Dutch-type%20semi-hard%20cheese n14:enterococci n14:lactic%20acid%20bacteria
n4:kontrolniKodProRIV
[33C0118C5955]
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
XXXVI. Lenfeldovy a Hoklovy dny
n4:obor
n7:EE
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n6:2006
n4:tvurceVysledku
Komprda, Tomáš Dohnal, Vlastimil Cwiková, Olga Dvořáčková, Hana
n4:zamer
n19:MSM%20432100001
s:numberOfPages
4
n16:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n20:isbn
80-7305-570-8
n12:organizacniJednotka
43210