This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://localhost/temp/predkladatel/
n5http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n13https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00098556%21RIV07-MSM-43210___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00098556%21RIV07-MSM-43210___
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Byly vyrobeny těstoviny z pšeničné mouky polohrubé a ze semoliny s přídavkem 3%, 5%, 10% špenátu a 3%, 5%, 10% šťávy z červené řepy ve dvou variantách, jedna byla bezvaječná. a druhá s přidáním 3 vajec na 1 kg mouky. Vyrobené těstoviny byly vyhodnoceny senzoricky (barva, vůně, tvar, lepivost, chuť a celkový dojem). Těstoviny s přídavkem špenátu i šťávy z červené řepy vařením barvu ztrácejí. Barevně stálejší byly těstoviny vyrobené ze semoliny. Neprokázalo se, že by přídavek vajec zabránil uvolňování barvy při vaření. Pasta is made from wheat flour T 550 and semolina from hard wheat with natural colourants - spinach and sauce of red beet (3%, 5%, 10% addition ) in two variants. One of them was out of eggs and the other with three eggs to 1 kg flour. Senzory analysis was fulfiled (testing of colour, smell, shape, adhesiveness, taste and general impression). Markedly coloured raw pasta is losing the colour during the cooking process. The lastinger colour was in semolina pasta. It was not proved that the addition of egg can prevent coloured pasta from losing colour Byly vyrobeny těstoviny z pšeničné mouky polohrubé a ze semoliny s přídavkem 3%, 5%, 10% špenátu a 3%, 5%, 10% šťávy z červené řepy ve dvou variantách, jedna byla bezvaječná. a druhá s přidáním 3 vajec na 1 kg mouky. Vyrobené těstoviny byly vyhodnoceny senzoricky (barva, vůně, tvar, lepivost, chuť a celkový dojem). Těstoviny s přídavkem špenátu i šťávy z červené řepy vařením barvu ztrácejí. Barevně stálejší byly těstoviny vyrobené ze semoliny. Neprokázalo se, že by přídavek vajec zabránil uvolňování barvy při vaření.
dcterms:title
Senzorické hodnocení barevných těstovin Senzory Evaluation of Coloured Pasta Senzorické hodnocení barevných těstovin
skos:prefLabel
Senzory Evaluation of Coloured Pasta Senzorické hodnocení barevných těstovin Senzorické hodnocení barevných těstovin
skos:notation
RIV/62156489:43210/06:00098556!RIV07-MSM-43210___
n4:strany
63;63
n4:aktivita
n18:Z
n4:aktivity
Z(MSM 432100001)
n4:dodaniDat
n8:2007
n4:domaciTvurceVysledku
n9:3995348 n9:8699119
n4:druhVysledku
n14:D
n4:duvernostUdaju
n17:S
n4:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
498926
n4:idVysledku
RIV/62156489:43210/06:00098556
n4:jazykVysledku
n7:cze
n4:klicovaSlova
pasta; sauce of red beet; sensory analysis; spinach
n4:klicoveSlovo
n10:sensory%20analysis n10:pasta n10:sauce%20of%20red%20beet n10:spinach
n4:kontrolniKodProRIV
[CC182881A9A7]
n4:mistoVydani
Nitra
n4:nazevZdroje
Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín
n4:obor
n15:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:rokUplatneniVysledku
n8:2006
n4:tvurceVysledku
Šottníková, Viera Kučerová, Jindřiška
n4:zamer
n20:MSM%20432100001
s:numberOfPages
1
n5:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
n13:isbn
80-8069-766-3
n6:organizacniJednotka
43210