This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00098515%21RIV07-MSM-43210___/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00098515%21RIV07-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n5:Vysledek
dcterms:description
V roce 2005 se zvýšila výměra hrachu v ČR na 29 123 ha. Při průměrném výnosu 2,7 t/ha činila celková produkce hrachu 78 756 t. V tříletém pokusu s polním hrachem se obsah N-látek u jednotlivých odrůd pohyboval od 17-27 % v sušině, obsah škrobu v rozmezí 46-56 % v suš. Polní kulatosemenný hrách obsahuje největší množství škrobu, který má ve srovnání s obilovinami vysoký podíl amylosy (až 19 %). Pro využití v potravinářském průmyslu je vhodná odrůda Grana s velmi dobrými technologickými vlastnostmi (krátká doba vaření a vysoká stejnoměrnost vaření) a s dobrými technologickými vlastnostmi odrůdy Adept, Merkur a Profi. V roce 2005 se zvýšila výměra hrachu v ČR na 29 123 ha. Při průměrném výnosu 2,7 t/ha činila celková produkce hrachu 78 756 t. V tříletém pokusu s polním hrachem se obsah N-látek u jednotlivých odrůd pohyboval od 17-27 % v sušině, obsah škrobu v rozmezí 46-56 % v suš. Polní kulatosemenný hrách obsahuje největší množství škrobu, který má ve srovnání s obilovinami vysoký podíl amylosy (až 19 %). Pro využití v potravinářském průmyslu je vhodná odrůda Grana s velmi dobrými technologickými vlastnostmi (krátká doba vaření a vysoká stejnoměrnost vaření) a s dobrými technologickými vlastnostmi odrůdy Adept, Merkur a Profi. In 2005 increased area of pea in CR to 29 123 ha. The total production of pea in 2005 increased to 78 756 t by average crop 2,7t/ha. In the three-year experiment with field-pea was content of N-substances by specific varieties between 17-27% in the dry matter, starch content 46-56% in the dry matter. Field round-seeds pea contents the most of starch and has in comparison to other cereals a high rate of amylose (19%). For use in a food-processing industry is proper a variety Grana with a very good technological qualities (short time of the bowling and high uniformity of the bowling) and varieties Adept, Merkur and Profi with a good technological qualities.
dcterms:title
Technologická jakost polního hrachu Technologická jakost polního hrachu Technological Quality of Field Pea
skos:prefLabel
Technologická jakost polního hrachu Technologická jakost polního hrachu Technological Quality of Field Pea
skos:notation
RIV/62156489:43210/06:00098515!RIV07-MSM-43210___
n3:strany
115;117
n3:aktivita
n18:Z
n3:aktivity
Z(MSM 432100001)
n3:dodaniDat
n12:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n11:3995348 n11:2404257
n3:druhVysledku
n8:D
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n21:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
503134
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/06:00098515
n3:jazykVysledku
n10:cze
n3:klicovaSlova
field pea; technological quality
n3:klicoveSlovo
n15:field%20pea n15:technological%20quality
n3:kontrolniKodProRIV
[CF50B1312E75]
n3:mistoKonaniAkce
VFU, Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník souhrnů konference XXXVI. Lenfeldovy a Höklovy dny
n3:obor
n9:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2006
n3:tvurceVysledku
Hýbl, Miroslav Kučerová, Jindřiška
n3:typAkce
n19:EUR
n3:zahajeniAkce
2006-01-01+01:00
n3:zamer
n16:MSM%20432100001
s:numberOfPages
3
n7:hasPublisher
VFU Brno
n14:isbn
80-7305-570-8
n20:organizacniJednotka
43210