This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n12https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00098513%21RIV07-MSM-43210___/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00098513%21RIV07-MSM-43210___
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Byly použity dva druhy enzymů, a to Trenolin Bukett firmy BS Vinařské potřeby, s.r.o. a enzym AR 2000 firmy O.K. SERVIS BioPro, s.r.o. (enzymatické přípravky,uvolňující aromatické prekurzory se zachováním odrůdové charakteristiky, určené pouze pro bílá vína). Každý z těchto enzymů byl použit ve dvou dávkách a na stejnou odrůdu vína -- Veltlínské zelené. Cílem bylo zjistit jak se změnil obsah kyselin, cukrů a alkoholu po jednom a čtyřech měsících působení od klasicky vyráběného vzorku pomocí kapalinové chromatografie. Pozornost byla věnována i senzorickému hodnocení vína. Nejlepšího senzorického výsledku bylo dosaženo při použití Trenolinu u obou koncentrací. Byly použity dva druhy enzymů, a to Trenolin Bukett firmy BS Vinařské potřeby, s.r.o. a enzym AR 2000 firmy O.K. SERVIS BioPro, s.r.o. (enzymatické přípravky,uvolňující aromatické prekurzory se zachováním odrůdové charakteristiky, určené pouze pro bílá vína). Každý z těchto enzymů byl použit ve dvou dávkách a na stejnou odrůdu vína -- Veltlínské zelené. Cílem bylo zjistit jak se změnil obsah kyselin, cukrů a alkoholu po jednom a čtyřech měsících působení od klasicky vyráběného vzorku pomocí kapalinové chromatografie. Pozornost byla věnována i senzorickému hodnocení vína. Nejlepšího senzorického výsledku bylo dosaženo při použití Trenolinu u obou koncentrací. There have been added two types of enzymes into the wine in different rations. It have been used variants of the Veltlín green wine. The efficiency of these enzymes were tested. The first %22Trenolin bukett%22 enzyme, which was produced by BS wine implements, s.r.o., has been added in the amount of 8 and 14 g/hl. The second %22AR 2000%22enzyme was produced at Biopro company. The ration of this enzyme was 2 and 4 g/hl. After appointed time was being found out the content of acids,carbohydrates and alkohols in the analysis. The results of the analysis have been compared with the classically produced wine. It was realized a sensorial ranking of this wine, too. The best results appeared to be in wine with Trenolin bukett enzyme, both samples with this enzyme had the most points (18,6 points). The higher amount of saccharose has positiv influence of rounded and mellow taste of wine.
dcterms:title
Vliv enzymů na kvalitu vína Influence of Enzyme on the Taste of Wine Vliv enzymů na kvalitu vína
skos:prefLabel
Vliv enzymů na kvalitu vína Vliv enzymů na kvalitu vína Influence of Enzyme on the Taste of Wine
skos:notation
RIV/62156489:43210/06:00098513!RIV07-MSM-43210___
n4:strany
465;469
n4:aktivita
n20:Z
n4:aktivity
Z(MSM 432100001)
n4:dodaniDat
n10:2007
n4:domaciTvurceVysledku
n11:3995348 n11:8699119
n4:druhVysledku
n13:D
n4:duvernostUdaju
n19:S
n4:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
506414
n4:idVysledku
RIV/62156489:43210/06:00098513
n4:jazykVysledku
n9:cze
n4:klicovaSlova
enzyme; taste; wine
n4:klicoveSlovo
n5:enzyme n5:wine n5:taste
n4:kontrolniKodProRIV
[D6423F66507C]
n4:mistoVydani
Nitra
n4:nazevZdroje
Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín
n4:obor
n16:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:rokUplatneniVysledku
n10:2006
n4:tvurceVysledku
Kučerová, Jindřiška Šottníková, Viera
n4:zamer
n17:MSM%20432100001
s:numberOfPages
5
n7:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
n12:isbn
80-8069-767-1
n18:organizacniJednotka
43210