This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00056526%21RIV06-MSM-43210___/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00056526%21RIV06-MSM-43210___
rdf:type
n6:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Content of eight biogenic amines (tryptamine, phenylethylamine, histamine, tyramine, putrescine, cadaverine, spermidine and spermine) was determinated in the samples of processed cheese, either pasteurized (P) or sterilized (S) and consequently stored either 22 or 57 weeks at the temperature of 8 °C and 22 °C, respectively. Tyramine was quantitatively most important biogenic amine (1.3 -- 29.3 mg kg-1); the highest level (P<0.05) was found in P cheese stored 22 weeks after processing at 8 °C (P1). Regardless of tyramine, and with the exception of putrescine in S cheese stored 57 weeks (2.2 mg kg-1), content of no biogenic amine exceeded 2 mg kg-1 in any tested sample. Significantly higher (by five to six orders of magnitude; P<0.05) counts of total aerobic and facultative anaerobic microorganisms in P1 sample in comparison with all other samples were indicative of the cover leakage. No lactic acid bacteria were detected in any sample, counts of coliforms and total anaerobes, respectively, were negligi Content of eight biogenic amines (tryptamine, phenylethylamine, histamine, tyramine, putrescine, cadaverine, spermidine and spermine) was determinated in the samples of processed cheese, either pasteurized (P) or sterilized (S) and consequently stored either 22 or 57 weeks at the temperature of 8 °C and 22 °C, respectively. Tyramine was quantitatively most important biogenic amine (1.3 -- 29.3 mg kg-1); the highest level (P<0.05) was found in P cheese stored 22 weeks after processing at 8 °C (P1). Regardless of tyramine, and with the exception of putrescine in S cheese stored 57 weeks (2.2 mg kg-1), content of no biogenic amine exceeded 2 mg kg-1 in any tested sample. Significantly higher (by five to six orders of magnitude; P<0.05) counts of total aerobic and facultative anaerobic microorganisms in P1 sample in comparison with all other samples were indicative of the cover leakage. No lactic acid bacteria were detected in any sample, counts of coliforms and total anaerobes, respectively, were negligi Obsah osmi biogenních aminů (BA; tryptaminu, fenylethylaminu, histaminu, tyraminu, putrescinu, kadaverinu, sperminu a spermidinu) byl stanoven ve vzorcích taveného sýru, které byly buď pasterovány (P) nebo sterilovány (S) a následně skladovány 22, respektive 57 týdnů při teplotě buď 8 °C nebo 22 °C. Kvantitativně nejvýznamnějším BA byl ve všech sledovaných vzorcích tyramin (1,3 -- 29,3 mg kg-1); nejvyšší obsah tyraminu (P<0,05) byl nalezen ve vzorku pasterovaného sýru skladovaného 22 týdnů při teplotě 8 °C (P1). Obsah ostatních BA ( s výjimkou putrescinu ve vzorku P sýru skladovaného 57 týdnů při 8 °C), nepřesáhl v žádném vzorku 2 mg kg-1. O pět až šest řádů vyšší (P<0,05) počty celkových aerobních a fakultativně anaerobních mikroorganizmů ve vzorku P1 ve srovnání se všemi ostatními vzorky indikovaly pravděpodobné mikroskopické narušení obalu tohoto vzorku. Záchyt bakterií mléčného kvašení byl ve všech vzorcích negativní, počty koliformních, resp. celkových anaerobních mikroorganizmů byly ve všech vzo
dcterms:title
Biogenic amine content in sterilised and pasteurised long-term stored processed cheese Obsah biogenních aminů v pasterovaném a sterilovaném dlouhodobě skladovaném taveném sýru Biogenic amine content in sterilised and pasteurised long-term stored processed cheese
skos:prefLabel
Biogenic amine content in sterilised and pasteurised long-term stored processed cheese Biogenic amine content in sterilised and pasteurised long-term stored processed cheese Obsah biogenních aminů v pasterovaném a sterilovaném dlouhodobě skladovaném taveném sýru
skos:notation
RIV/62156489:43210/05:00056526!RIV06-MSM-43210___
n3:strany
209;216
n3:aktivita
n4:Z
n3:aktivity
Z(MSM 432100001)
n3:cisloPeriodika
5
n3:dodaniDat
n9:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n8:6516068 n8:2001209 n8:5655463 n8:7503415
n3:druhVysledku
n16:J
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
513859
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/05:00056526
n3:jazykVysledku
n14:eng
n3:klicovaSlova
food safety; polyamines; spoilage bacteria; tyramine
n3:klicoveSlovo
n5:polyamines n5:spoilage%20bacteria n5:tyramine n5:food%20safety
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[97C63DE8AC43]
n3:nazevZdroje
Czech Journal of Food Sciences
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2005
n3:svazekPeriodika
23
n3:tvurceVysledku
Kalhotka, Libor Novická, Kateřina Komprda, Tomáš Smělá, Dana
n3:zamer
n18:MSM%20432100001
s:issn
1212-1800
s:numberOfPages
8
n10:organizacniJednotka
43210