This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00051534%21RIV06-MSM-43210___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00051534%21RIV06-MSM-43210___
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Úvod do obecné hygieny potravin představuje analýza rizika alimentárních nebezpečí. Jednotlivá fyzikální, chemická a biologická nebezpečí ohrožující zdraví konzumenta jsou následně popsána z hlediska jejich výskytu v životním prostředí, jejich pohybu potravními řetězci, biologických účinků a především prevence. Obecnou část uzavírá sanitace v potravinářském průmyslu a podrobné vysvětlení systému HACCP. Ve speciální části je pojednána hygiena jednotlivých rizikových druhů potravin General food hygiene is introduced by the risk assessment of the hazards transmissible via food, including the introduction to the food toxicology. Individual hazards threatening the consumers' health are consequently described from the viewpoint of their occurrence in the environment and foods, their transfer through the food chain, effects on man, and, above all, prevention. Most relevant physical (including radioisotopes), chemical (natural toxicants and carcinogens, contaminants, pesticide, PCB and drug residues, food additives), and biological (spoilage microorganisms, foodborne pathogenic bacteria, viruses, distorted prions or parasites) hazards are presented. The sanitation in food industry and the detailed description of the HACCP system concludes the general part. The special part deals with the hygiene of the individual most hazardous sorts of foods. Úvod do obecné hygieny potravin představuje analýza rizika alimentárních nebezpečí. Jednotlivá fyzikální, chemická a biologická nebezpečí ohrožující zdraví konzumenta jsou následně popsána z hlediska jejich výskytu v životním prostředí, jejich pohybu potravními řetězci, biologických účinků a především prevence. Obecnou část uzavírá sanitace v potravinářském průmyslu a podrobné vysvětlení systému HACCP. Ve speciální části je pojednána hygiena jednotlivých rizikových druhů potravin
dcterms:title
Obecná hygiena potravin Obecná hygiena potravin Food Hygiene
skos:prefLabel
Obecná hygiena potravin Food Hygiene Obecná hygiena potravin
skos:notation
RIV/62156489:43210/04:00051534!RIV06-MSM-43210___
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MSM 432100001)
n3:dodaniDat
n15:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n6:5655463
n3:druhVysledku
n17:B
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
577131
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/04:00051534
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
food hygiene; food safety; food toxicology; foodborne pathogens; sanitation
n3:klicoveSlovo
n7:food%20toxicology n7:sanitation n7:foodborne%20pathogens n7:food%20safety n7:food%20hygiene
n3:kontrolniKodProRIV
[B1E01C455F81]
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Obecná hygiena potravin
n3:obor
n11:FM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetStranKnihy
145
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2004
n3:tvurceVysledku
Komprda, Tomáš
n3:zamer
n8:MSM%20432100001
s:numberOfPages
145
n13:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n19:isbn
80-7157-757-X
n18:organizacniJednotka
43210