This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20https://schema.org/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00002822%21RIV%2F2005%2FMSM%2F432105%2FN/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00002822%21RIV%2F2005%2FMSM%2F432105%2FN
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
S cílem analyzovat vliv stádia laktace na syřitelnost a titrační kyselost byl analyzován denní nádoj 20 dojnic českého strakatého plemene. Všechna zvířata pocházela ze stejného chovu a stejné stáje a byla ve všech případech na své první laktaci. Průměrné hodnoty sledovaných ukazatelů složení a vlastností mléka byly následující: denní nádoj 21,4 kg, obsah bílkovin 3,56 %, obsah tuku 4,15 %, obsah laktózy 5,03 % a obsah tukuprosté sušiny 9,12 %, počet somatických buněk 146,5 tis/ml, koncentrace močoviny 49,7 mg/100 ml, bod mrznutí -0,526 °C, titrační kyselost 7,85 SH a syřitelnost 352 s. Ze zjištěných výsledků také vyplynulo, že stadium laktace nemělo patrný vliv na syřitelnost (r = -0,001) a velmi mírný pozitivní vliv na titrační kyselost (r = 0,131). Milk of 20 Holstein cows was individually sampled and analyses. Coagulation time significantly affects the whole process of cheese making. We studied relationships between coagulation time and titratable acidity and phase of lactation. S cílem analyzovat vliv stádia laktace na syřitelnost a titrační kyselost byl analyzován denní nádoj 20 dojnic českého strakatého plemene. Všechna zvířata pocházela ze stejného chovu a stejné stáje a byla ve všech případech na své první laktaci. Průměrné hodnoty sledovaných ukazatelů složení a vlastností mléka byly následující: denní nádoj 21,4 kg, obsah bílkovin 3,56 %, obsah tuku 4,15 %, obsah laktózy 5,03 % a obsah tukuprosté sušiny 9,12 %, počet somatických buněk 146,5 tis/ml, koncentrace močoviny 49,7 mg/100 ml, bod mrznutí -0,526 °C, titrační kyselost 7,85 SH a syřitelnost 352 s. Ze zjištěných výsledků také vyplynulo, že stadium laktace nemělo patrný vliv na syřitelnost (r = -0,001) a velmi mírný pozitivní vliv na titrační kyselost (r = 0,131).
dcterms:title
Vliv stádia laktace na titrační kyselost a syřitelnost mléka dojnic českého strakatého plemene Vliv stádia laktace na titrační kyselost a syřitelnost mléka dojnic českého strakatého plemene The effect of lactation phase on titratable acidity and coagulation time of Czech Pied cows milk
skos:prefLabel
Vliv stádia laktace na titrační kyselost a syřitelnost mléka dojnic českého strakatého plemene The effect of lactation phase on titratable acidity and coagulation time of Czech Pied cows milk Vliv stádia laktace na titrační kyselost a syřitelnost mléka dojnic českého strakatého plemene
skos:notation
RIV/62156489:43210/04:00002822!RIV/2005/MSM/432105/N
n4:strany
33;34
n4:aktivita
n7:Z
n4:aktivity
Z(MSM 432100001)
n4:dodaniDat
n13:2005
n4:domaciTvurceVysledku
n9:9361537 n9:7513356
n4:druhVysledku
n11:D
n4:duvernostUdaju
n19:S
n4:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
592994
n4:idVysledku
RIV/62156489:43210/04:00002822
n4:jazykVysledku
n10:cze
n4:klicovaSlova
Czech Pied cattle;coagulation time;lactation phase;titratable acidity
n4:klicoveSlovo
n6:coagulation%20time n6:lactation%20phase n6:titratable%20acidity n6:Czech%20Pied%20cattle
n4:kontrolniKodProRIV
[DF987F916CD0]
n4:mistoKonaniAkce
MZLU v Brně
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků
n4:obor
n8:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:rokUplatneniVysledku
n13:2004
n4:tvurceVysledku
Čejna, Vladimír Chládek, Gustav
n4:typAkce
n21:CST
n4:zahajeniAkce
2004-06-28+02:00
n4:zamer
n12:MSM%20432100001
s:numberOfPages
2
n18:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n20:isbn
80-7157-771-5
n14:organizacniJednotka
43210