This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00002804%21RIV%2F2005%2FMSM%2F432105%2FN/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00002804%21RIV%2F2005%2FMSM%2F432105%2FN
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
Bylo získáno 45 individuálních vzorků mléka z denního nádoje dojnic holštýnského plemene skotu, které se nacházely mezi 16. až 140. dnem své I., resp. II. laktace. Byl zjišťován vliv podprůměrného (%22N%22) obsahu bílkovin (do 3,0 %) na I. resp. (do 3,2 %) na II. laktaci a nadprůměrného (%22V%22) obsahu bílkovin (nad 3,01 %) na I. resp. (nad 3,21 %) na II. laktaci na obsah základních složek mléka a jeho vybrané technologické vlastnosti. Průměrné hodnoty sledovaných složek a vlastností mléka u celého souboru byly následující: denní nádoj 30,7 kg, obsah bílkovin 3,05 %, obsah tuku 4,68 %, obsah laktózy 5,08 %, počet somatických buněk 212,6 tis/ml, koncentrace močoviny 7,95 mmol/l, bod mrznutí -0,531 °C, obsah sušiny 12,80 %, měrná hmotnost 1030 kg/m3, aktivní kyselost 6,68 pH, titrační kyselost 7,18 SH, syřitelnost 191 s. a jakost sýřeniny 2,44. Vyšší obsah bílkovin v mléce (3,37 % vs. 2,79 %) byl doprovázen vyšší hodnotou syřitelnosti (205,8 s. vs. 178,8 s.), jakostí sýřeniny (2,15 vs. 2,68), měrné hm Bylo získáno 45 individuálních vzorků mléka z denního nádoje dojnic holštýnského plemene skotu, které se nacházely mezi 16. až 140. dnem své I., resp. II. laktace. Byl zjišťován vliv podprůměrného (%22N%22) obsahu bílkovin (do 3,0 %) na I. resp. (do 3,2 %) na II. laktaci a nadprůměrného (%22V%22) obsahu bílkovin (nad 3,01 %) na I. resp. (nad 3,21 %) na II. laktaci na obsah základních složek mléka a jeho vybrané technologické vlastnosti. Průměrné hodnoty sledovaných složek a vlastností mléka u celého souboru byly následující: denní nádoj 30,7 kg, obsah bílkovin 3,05 %, obsah tuku 4,68 %, obsah laktózy 5,08 %, počet somatických buněk 212,6 tis/ml, koncentrace močoviny 7,95 mmol/l, bod mrznutí -0,531 °C, obsah sušiny 12,80 %, měrná hmotnost 1030 kg/m3, aktivní kyselost 6,68 pH, titrační kyselost 7,18 SH, syřitelnost 191 s. a jakost sýřeniny 2,44. Vyšší obsah bílkovin v mléce (3,37 % vs. 2,79 %) byl doprovázen vyšší hodnotou syřitelnosti (205,8 s. vs. 178,8 s.), jakostí sýřeniny (2,15 vs. 2,68), měrné hm Milk of 45 Holstein cows was individually sampled and analysed. The cows were first and second calvers in a various phase of lactation (16 to 140 days after calving) on the test day. The effect of a low (%22N%22) milk protein content (up to 3.0 % in the first calvers and up to 3.2% in the second calvers) and a high (%22V%22) milk protein content (above 3.01% in the first calvers and above 3.21% in the second calvers) on milk composition and milk processing quality was examined. Total mean values of the observed characteristics were as follows: Daily milk yield 30.7 kg, milk protein content 3.05 %, milk fat content 4.68 %, lactose content 5.08 %, somatic sell count 212.6 ths/ml, urea concentration 7.95 mmol/l, freezing point --0.531 °C, dry matter content 12.80 %, specific weight 1030 kg/m3, active acidity 6.68 pH, titratable acidity 7.18 °SH, coagulation time 191 s and curd firmness 2.44. Higher milk protein content (3.37 % vs. 2.79 %) was associated with significantly longer coagulation time (205.8 s vs.
dcterms:title
Vliv obsahu bílkovin na syřitelnost mléka holštýnských dojnic The effect of milk protein content on coagulation time of milk of Holstein cows Vliv obsahu bílkovin na syřitelnost mléka holštýnských dojnic
skos:prefLabel
Vliv obsahu bílkovin na syřitelnost mléka holštýnských dojnic Vliv obsahu bílkovin na syřitelnost mléka holštýnských dojnic The effect of milk protein content on coagulation time of milk of Holstein cows
skos:notation
RIV/62156489:43210/04:00002804!RIV/2005/MSM/432105/N
n4:strany
84;86
n4:aktivita
n6:Z
n4:aktivity
Z(MSM 432100001)
n4:dodaniDat
n16:2005
n4:domaciTvurceVysledku
n8:9361537 n8:7513356
n4:druhVysledku
n13:D
n4:duvernostUdaju
n5:S
n4:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
592835
n4:idVysledku
RIV/62156489:43210/04:00002804
n4:jazykVysledku
n10:cze
n4:klicovaSlova
Holstein cattle;coagulation time;cows;curd firmnes;milk composition;millk protein
n4:klicoveSlovo
n9:coagulation%20time n9:Holstein%20cattle n9:milk%20composition n9:curd%20firmnes n9:cows n9:millk%20protein
n4:kontrolniKodProRIV
[0011F674EB8F]
n4:mistoVydani
MZLU v Brně
n4:nazevZdroje
Mezinárodní konference %22Proteiny 2004%22
n4:obor
n11:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:rokUplatneniVysledku
n16:2004
n4:tvurceVysledku
Chládek, Gustav Čejna, Vladimír
n4:zamer
n14:MSM%20432100001
s:numberOfPages
3
n15:hasPublisher
Neuveden
n17:organizacniJednotka
43210