This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F61989592%3A15110%2F10%3A33117631%21RIV12-MSM-15110___/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F61989592%3A15110%2F10%3A33117631%21RIV12-MSM-15110___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Konzumace mírného množství alkoholu vede ke snížení morbidity a mortality z kardiovaskulárních příčin a snižuje i celkovou mortalitu. I když se zdá, že příznivý vliv na zdraví má pravidelná konzumace jakéhokoli druhu alkoholických nápojů, existují důkazy o tom, že konzumace vína, především červeného vína, se pojí s dalším pozitivním účinkem. Příznivý vliv vína se připisuje etanolu a fenolovým sloučeninám, které jsou v něm obsaženy. Tato práce se zabývá epidemiologií ischemické choroby srdeční (ICHS) a konzumací vína a dále mechanizmy biologického působení sloučenin obsažených ve víně na ICHS. Mild alcohol consumption decreases cardiovascular morbidity and mortality as well as it reduces total mortality. Although regular intake of any type of alcoholic beverage appears to have positive influence on health, additional benefits are thought to be associated with wine, particularly red wine. The beneficial effect of wine is ascribed to the presence of ethanol and phenolic substances. The overview is dedicated to epidemiology of coronary artery disease (CAD)and wine consumption, as well as the underlying mechanisms of the biological effects of wine compounds on CAD. Konzumace mírného množství alkoholu vede ke snížení morbidity a mortality z kardiovaskulárních příčin a snižuje i celkovou mortalitu. I když se zdá, že příznivý vliv na zdraví má pravidelná konzumace jakéhokoli druhu alkoholických nápojů, existují důkazy o tom, že konzumace vína, především červeného vína, se pojí s dalším pozitivním účinkem. Příznivý vliv vína se připisuje etanolu a fenolovým sloučeninám, které jsou v něm obsaženy. Tato práce se zabývá epidemiologií ischemické choroby srdeční (ICHS) a konzumací vína a dále mechanizmy biologického působení sloučenin obsažených ve víně na ICHS.
dcterms:title
Máme v současné době dostatek důkazů o kardioprotektivním efektu konzumace mírného množství vína na kardiovaskulární onemocnění? Is there a sufficient evidence for cardioprotective effects of mild wine consumption on cardiovascular diseases? Máme v současné době dostatek důkazů o kardioprotektivním efektu konzumace mírného množství vína na kardiovaskulární onemocnění?
skos:prefLabel
Máme v současné době dostatek důkazů o kardioprotektivním efektu konzumace mírného množství vína na kardiovaskulární onemocnění? Is there a sufficient evidence for cardioprotective effects of mild wine consumption on cardiovascular diseases? Máme v současné době dostatek důkazů o kardioprotektivním efektu konzumace mírného množství vína na kardiovaskulární onemocnění?
skos:notation
RIV/61989592:15110/10:33117631!RIV12-MSM-15110___
n3:aktivita
n9:I
n3:aktivity
I
n3:cisloPeriodika
4
n3:dodaniDat
n4:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n7:1699814 n7:2265397 n7:7181302 n7:2348411
n3:druhVysledku
n8:J
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
269342
n3:idVysledku
RIV/61989592:15110/10:33117631
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
flavonoids; antioxidants; etyl alcohol; wine
n3:klicoveSlovo
n6:antioxidants n6:flavonoids n6:wine n6:etyl%20alcohol
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[40B08355E9D7]
n3:nazevZdroje
Kardiologická revue
n3:obor
n5:FA
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
7
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2010
n3:svazekPeriodika
12
n3:tvurceVysledku
Táborský, Miloš Lazárová, Marie Václavík, Jan Vítovec, Jiří Petřek, Martin Heinc, Petr Ošťádal, P.
s:issn
1212-4540
s:numberOfPages
5
n16:organizacniJednotka
15110