This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F61989592%3A15110%2F07%3A00003638%21RIV08-MZE-15110___/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F61989592%3A15110%2F07%3A00003638%21RIV08-MZE-15110___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
This work gives a new angle on the problematics of food hygiene. Foodstufts are studied as possible vehicie that spread bacterial strains with dangerous resistance range into food chain of a man. Results of this study characterize resistance to antimicrobial foodstuffs in 283 strains of Escherichia coli, Staphylococus spp. and Enterococcus spp. isolated from foodstuffs of animal origin (milk and meat products). Resistance of isolates of Staphylococcus sp.. to penicillin reached 48.8 %. Numerous was a resistance to erythromycine (19 % in Staphylococcus spp., 30.7 % in Enterococcus spp.). Higher frequency of isolates resistant to tetracycline was proved in E. coli (50 %) then in Enterococcus spp. 28 %) and Staphylococcus spp. (22.6 %). In one coagulase-negative strain Staphylococcus spp. with resistance to erythromycine hat been proved inducible type of resistance to clindamycine too (iMLSB phenotype). Unlike other data in living food animals, no bacterial strains with dangerous resistance extent has no Práce poskytuje nový úhel pohledu na problematiku hygieny potravin. Studuje potraviny jako možné vehikulum šířící bakteriální kmeny s nebezpečným rozsahem rezistence do potravinového řetězce člověka. Výsledky studie charakterizují rezistenci proti antimikrobiálním látkám u 283 kmenů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococcus spp. izolovaných z potravin živočišného původu (mléčné a masné výrobky). Rezistence izolátů Staphylococcus sp. vůči penicilinu dosáhla 48,8 %. Četná byla rezistence proti erytromycinu (19 % u Staphylococcu spp., 30,7 % i Enterococcu spp.). Vyšší četnost izolátů rezistentnívh k tetracyklinu byla prokázána u E. coli (50 %) a dále u Enterococcus spp. (28 %) a Staphylococcus spp. (22,6 %). U jednoho koaguláza-negativního kmene Staphylococcu spp. s rezistencí vůči erytromycinu byl prokázán inducibilné typ rezistence i proti klindamycinu (iMLSB fenotyp). Na rozdíl od )údajů u živých potravinových zvířat nebyly v hodnocených potravinách prokázány bakteriální kmeny s nebezpečný Práce poskytuje nový úhel pohledu na problematiku hygieny potravin. Studuje potraviny jako možné vehikulum šířící bakteriální kmeny s nebezpečným rozsahem rezistence do potravinového řetězce člověka. Výsledky studie charakterizují rezistenci proti antimikrobiálním látkám u 283 kmenů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococcus spp. izolovaných z potravin živočišného původu (mléčné a masné výrobky). Rezistence izolátů Staphylococcus sp. vůči penicilinu dosáhla 48,8 %. Četná byla rezistence proti erytromycinu (19 % u Staphylococcu spp., 30,7 % i Enterococcu spp.). Vyšší četnost izolátů rezistentnívh k tetracyklinu byla prokázána u E. coli (50 %) a dále u Enterococcus spp. (28 %) a Staphylococcus spp. (22,6 %). U jednoho koaguláza-negativního kmene Staphylococcu spp. s rezistencí vůči erytromycinu byl prokázán inducibilné typ rezistence i proti klindamycinu (iMLSB fenotyp). Na rozdíl od )údajů u živých potravinových zvířat nebyly v hodnocených potravinách prokázány bakteriální kmeny s nebezpečný
dcterms:title
Rezistence vůči antimikrobiálním látkám u kmenů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococccus spp. izolovaných z potravin živočišného původu Rezistence vůči antimikrobiálním látkám u kmenů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococccus spp. izolovaných z potravin živočišného původu Resistance to antimicrobial substances in the strains of Escherichia coli, Staphylococcus spp. and Enterococcus spp. isolated from foodstuffs of animal original.
skos:prefLabel
Rezistence vůči antimikrobiálním látkám u kmenů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococccus spp. izolovaných z potravin živočišného původu Rezistence vůči antimikrobiálním látkám u kmenů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococccus spp. izolovaných z potravin živočišného původu Resistance to antimicrobial substances in the strains of Escherichia coli, Staphylococcus spp. and Enterococcus spp. isolated from foodstuffs of animal original.
skos:notation
RIV/61989592:15110/07:00003638!RIV08-MZE-15110___
n3:strany
260-263
n3:aktivita
n15:S n15:P
n3:aktivity
P(1A8258), P(1B53018), S
n3:cisloPeriodika
4
n3:dodaniDat
n7:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n11:7480342 n11:1312553 n11:5582873 n11:8758298
n3:druhVysledku
n13:J
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
447773
n3:idVysledku
RIV/61989592:15110/07:00003638
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
Escherichia coli; Staphylococcus spp.; Enterococcus spp.
n3:klicoveSlovo
n4:Staphylococcus%20spp. n4:Enterococcus%20spp. n4:Escherichia%20coli
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[4D43E06EC725]
n3:nazevZdroje
Veterinářství
n3:obor
n8:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n14:1A8258 n14:1B53018
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2007
n3:svazekPeriodika
57
n3:tvurceVysledku
Kolář, Milan Bardoň, J. Petrželová, Jana Vágnerová, Iva Schlegelová, J. Koukalová, Dagmar
s:issn
0506-8231
s:numberOfPages
4
n18:organizacniJednotka
15110