This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F61989592%3A15110%2F06%3A00003140%21RIV07-MZ0-15110___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F61989592%3A15110%2F06%3A00003140%21RIV07-MZ0-15110___
rdf:type
n6:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Glykemický index (GI) je ukazatel, který srovnává hyperglykemizující schopnost určité potraviny a čisté glukózy. Cílem této studie bylo zjistit GI u 4 nahodile vybraných tuzemských druhů potravin. Ve skupině 20 dobrovolníků byly u každého s každou potravinou provedeny 3 testy ke stanovení GI, vypočten průměr a výsledný GI testované potraviny byl určen jako průměr ze 20 glykemických indexů jednotlivých dobrovolníků: GI hořké čokolády Studentská pečeť (43,6 +- 4,95%), dětské jablečné přesnídávky HAMI (46,1 +- 4,78%), rýžových chlebíčků Racio (76,4 +- 4,41%) a ochuceného jogurtu Revital jahoda (43,2 +- 4,51%). Jsou žádoucí další studie. Glykemický index (GI) je ukazatel, který srovnává hyperglykemizující schopnost určité potraviny a čisté glukózy. Cílem této studie bylo zjistit GI u 4 nahodile vybraných tuzemských druhů potravin. Ve skupině 20 dobrovolníků byly u každého s každou potravinou provedeny 3 testy ke stanovení GI, vypočten průměr a výsledný GI testované potraviny byl určen jako průměr ze 20 glykemických indexů jednotlivých dobrovolníků: GI hořké čokolády Studentská pečeť (43,6 +- 4,95%), dětské jablečné přesnídávky HAMI (46,1 +- 4,78%), rýžových chlebíčků Racio (76,4 +- 4,41%) a ochuceného jogurtu Revital jahoda (43,2 +- 4,51%). Jsou žádoucí další studie. Glycaemic index (GI) is a measure of the food power to raise plasma glucose in comparison to pure glucose. The aim of this study was to determine the GI of four by chnce selected domestic food products. In a group of 20 volunteers every food was tested three times in each person - the mean GI for each person was calculated and the final GI of each food was calculated as an average of 20 volunteer's GI's: GI of dark chocolate %22Studentska pecet%22 (43,6 +- 4,95%)m apple baby food %22HAMI%22 (46,1 +- 4,78%), puffed rice squarres %22Racio%22 (76,4 +- 4,41%) and strawberry yogurt %22Revital%22 (43,2 +- 4,51%). Further studies are necessary.
dcterms:title
Glykemický index hořké čokolády, ovocného jogurtu, jablečné přesnídávky a rýžových chlebíčků u zdravých osob Glykemický index hořké čokolády, ovocného jogurtu, jablečné přesnídávky a rýžových chlebíčků u zdravých osob Glycaemic Index of dark chocolate, strawberry, yoghurt, apple baby food and puffed rice squares in healthy persons
skos:prefLabel
Glycaemic Index of dark chocolate, strawberry, yoghurt, apple baby food and puffed rice squares in healthy persons Glykemický index hořké čokolády, ovocného jogurtu, jablečné přesnídávky a rýžových chlebíčků u zdravých osob Glykemický index hořké čokolády, ovocného jogurtu, jablečné přesnídávky a rýžových chlebíčků u zdravých osob
skos:notation
RIV/61989592:15110/06:00003140!RIV07-MZ0-15110___
n3:strany
103-112
n3:aktivita
n12:P
n3:aktivity
P(NR7825)
n3:cisloPeriodika
11
n3:dodaniDat
n10:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n13:1356054 n13:8525455 n13:2983486 n13:2601478 n13:7572085
n3:druhVysledku
n14:J
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
477199
n3:idVysledku
RIV/61989592:15110/06:00003140
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
Glycaemic index of foods; therapeutic education; glucometer; nutrition; CGMS
n3:klicoveSlovo
n9:CGMS n9:nutrition n9:therapeutic%20education n9:Glycaemic%20index%20of%20foods n9:glucometer
n3:kodStatuVydavatele
SK - Slovenská republika
n3:kontrolniKodProRIV
[6B500B516616]
n3:nazevZdroje
Diabetes a Obezita
n3:obor
n4:FB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n16:NR7825
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2006
n3:svazekPeriodika
6
n3:tvurceVysledku
Řehořová, Jarmila Bartek, Josef Chlup, Rudolf Zapletalová, Jana Chlupová, Karolina Jelenová, Daniela
s:issn
1335-8383
s:numberOfPages
10
n15:organizacniJednotka
15110