This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n17http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F61989100%3A27710%2F11%3A86078259%21RIV12-MSM-27710___/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F61989100%3A27710%2F11%3A86078259%21RIV12-MSM-27710___
rdf:type
skos:Concept n12:Vysledek
dcterms:description
Článek je zaměřen na modelové ověření technologie mezofilní (40 °C) kontinuální anaerobní kofermentace hovězí kejdy s odpadem z potravinářských výrob, konkrétně z výroby bramborových lupínků, odpadním pečivem a odpadem z výroby instantních polévek s cílem posoudit možnosti zvýšení energetické efektivity procesu. Bylo potvrzeno, že zmíněné odpady z potravinářského průmyslu jsou hodnotným bioplynovým substrátem s vysokou mírou rozložitelnosti. Hodnocena byla měrná produkce methanu při podílu kosubstrátu potravinářského (odpadu) ve vstupní směsi 10 a 20 % hm. Nejvyšší intenzita produkce methanu (1,04 mN3.m- 3.d-1) byla naměřena při kofermentaci vstupní směsi s hovězí kejdou obsahující 20 % hm. odpadu z výroby bramborových lupínků. Nejvyšší měrná produkce CH4 z 1 kg přivedených organických látek (0,50 mN3.kgVSp-1) byla naměřena při kofermentaci vstupní směsi, jejíž celková sušina byla z 61 % hm. tvořena sušinou odpadu z výroby instantních polévek a z 39 % hm. sušinou hovězí kejdy. Článek je zaměřen na modelové ověření technologie mezofilní (40 °C) kontinuální anaerobní kofermentace hovězí kejdy s odpadem z potravinářských výrob, konkrétně z výroby bramborových lupínků, odpadním pečivem a odpadem z výroby instantních polévek s cílem posoudit možnosti zvýšení energetické efektivity procesu. Bylo potvrzeno, že zmíněné odpady z potravinářského průmyslu jsou hodnotným bioplynovým substrátem s vysokou mírou rozložitelnosti. Hodnocena byla měrná produkce methanu při podílu kosubstrátu potravinářského (odpadu) ve vstupní směsi 10 a 20 % hm. Nejvyšší intenzita produkce methanu (1,04 mN3.m- 3.d-1) byla naměřena při kofermentaci vstupní směsi s hovězí kejdou obsahující 20 % hm. odpadu z výroby bramborových lupínků. Nejvyšší měrná produkce CH4 z 1 kg přivedených organických látek (0,50 mN3.kgVSp-1) byla naměřena při kofermentaci vstupní směsi, jejíž celková sušina byla z 61 % hm. tvořena sušinou odpadu z výroby instantních polévek a z 39 % hm. sušinou hovězí kejdy. The paper focuses on model testing technology mesophilic (40 ° C) continuous anaerobic co-fermentation cattle slurry with wastes from the potato chips production, waste pastry from the supermarket and mixed waste from the instant soups production to increase the energy efficiency of the process. It was confirmed that these wastes from the food industry are valuable biogas substrates with a high degree of degradability. An assessment of specific methane production in proportion co-substrate (waste) in the initial mixture of 10 and 20% wt. The highest intensity of CH4 production (1.04 mN3.m- 3.d-1) was measured at the input co-fermentation mixture containing 20% wt. wastes from the potato chips production. The highest specific methane production off 1 kg of input organic compounds (0.50 mN3.kgVSp-1) was measured during co-fermentation of mixture, which total solids consisted of 61% wt. of total solids from waste from the production of instant soups and 39% wt. of total solids from cattle slurry.
dcterms:title
Model anaerobic co-fermentation cattle slurry with selected types of food waste Modelová anaerobní kofermentace hovězí kejdy s vybranými druhy potravinářských odpadů Modelová anaerobní kofermentace hovězí kejdy s vybranými druhy potravinářských odpadů
skos:prefLabel
Modelová anaerobní kofermentace hovězí kejdy s vybranými druhy potravinářských odpadů Model anaerobic co-fermentation cattle slurry with selected types of food waste Modelová anaerobní kofermentace hovězí kejdy s vybranými druhy potravinářských odpadů
skos:notation
RIV/61989100:27710/11:86078259!RIV12-MSM-27710___
n12:predkladatel
n13:orjk%3A27710
n3:aktivita
n19:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n9:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n11:4523377 n11:6155227 n11:1347756
n3:druhVysledku
n5:D
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
213138
n3:idVysledku
RIV/61989100:27710/11:86078259
n3:jazykVysledku
n8:cze
n3:klicovaSlova
waste from the food industry, cattle slurry, anaerobic co-fermentation, biogas, methane production intensity, specific methane production
n3:klicoveSlovo
n7:specific%20methane%20production n7:anaerobic%20co-fermentation n7:methane%20production%20intensity n7:waste%20from%20the%20food%20industry n7:biogas n7:cattle%20slurry
n3:kontrolniKodProRIV
[EBF86E0CF4B4]
n3:mistoKonaniAkce
Kouty nad Desnou, hotel Dlouhé stráně
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Odpadové fórum 2011, 6. ročník česko-slovenského symposia, Výsledky výzkumu a vývoje pro odpadové hospodářství
n3:obor
n15:DM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2011
n3:tvurceVysledku
Rusín, Jiří Obroučka, Karel Chamrádová, Kateřina
n3:typAkce
n18:EUR
n3:zahajeniAkce
2011-04-13+02:00
s:numberOfPages
7
n17:hasPublisher
CEMC-České ekologické manažerské centrum
n21:isbn
978-80-85990-18-8
n20:organizacniJednotka
27710