This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F61989100%3A27710%2F11%3A86077641%21RIV12-MSM-27710___/
n17http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F61989100%3A27710%2F11%3A86077641%21RIV12-MSM-27710___
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
Zpracování a likvidace odpadů z potravinářských výrob je důležitou oblastí celkové potravinářské produkce. V souvislosti s různými zdroji surovin i použitých technologických postupů se složení odpadů z jednotlivých potravinářských výrob značně liší, proto jsou i následné postupy jejich využití mnohdy velmi rozdílné. Tento příspěvek prezentuje úvodní laboratorní experimenty pyrolýzy a zplyňování vybraných potravinářských odpadů, se zaměřením na složení plynných produktů těchto procesů, možnosti využití tuhého zbytku, materiálovou bilanci a energetickou náročnost procesů. Zpracování a likvidace odpadů z potravinářských výrob je důležitou oblastí celkové potravinářské produkce. V souvislosti s různými zdroji surovin i použitých technologických postupů se složení odpadů z jednotlivých potravinářských výrob značně liší, proto jsou i následné postupy jejich využití mnohdy velmi rozdílné. Tento příspěvek prezentuje úvodní laboratorní experimenty pyrolýzy a zplyňování vybraných potravinářských odpadů, se zaměřením na složení plynných produktů těchto procesů, možnosti využití tuhého zbytku, materiálovou bilanci a energetickou náročnost procesů. Treatment and disposal of wastes from food production is an important area of the total food production. In connection with the various sources of raw materials and technological processes applied to the composition of the waste from food production varies considerably, and therefore follow the procedures they use are often very different. This paper presents the initial laboratory experiments of pyrolysis and gasification of selected food waste, focusing on the composition of gaseous products of these processes, utilization of solid residue, material balance and process energy.
dcterms:title
Možnosti energetického využití vybraných potravinářských odpadů termickými redukčními procesy Possibilities of energetic use of selected food wastes by thermal reduction processes Možnosti energetického využití vybraných potravinářských odpadů termickými redukčními procesy
skos:prefLabel
Možnosti energetického využití vybraných potravinářských odpadů termickými redukčními procesy Možnosti energetického využití vybraných potravinářských odpadů termickými redukčními procesy Possibilities of energetic use of selected food wastes by thermal reduction processes
skos:notation
RIV/61989100:27710/11:86077641!RIV12-MSM-27710___
n14:predkladatel
n15:orjk%3A27710
n4:aktivita
n16:S
n4:aktivity
S
n4:dodaniDat
n12:2012
n4:domaciTvurceVysledku
n18:6155227 n18:4033825 n18:6938574 n18:1930613
n4:druhVysledku
n11:D
n4:duvernostUdaju
n20:S
n4:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
213923
n4:idVysledku
RIV/61989100:27710/11:86077641
n4:jazykVysledku
n7:cze
n4:klicovaSlova
pyrolysis, gasification, food waste, gas chromatography
n4:klicoveSlovo
n19:gas%20chromatography n19:pyrolysis n19:gasification n19:food%20waste
n4:kontrolniKodProRIV
[B2203ED1F43A]
n4:mistoKonaniAkce
Kouty nad Desnou, hotel Dlouhé Stráně
n4:mistoVydani
Kouty nad Desnou
n4:nazevZdroje
Odpadové fórum 2011, 6. ročník česko-slovenského symposia, Výsledky výzkumu a vývoje pro odpadové hospodářství
n4:obor
n13:JE
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n12:2011
n4:tvurceVysledku
Grycová, Barbora Obroučka, Karel Stepková, Kateřina Kuča, Roman
n4:typAkce
n21:EUR
n4:zahajeniAkce
2011-04-13+02:00
s:numberOfPages
9
n17:hasPublisher
CEMC-České ekologické manažerské centrum
n5:isbn
978-80-85990-18-8
n10:organizacniJednotka
27710