This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F61989100%3A27710%2F10%3A86076668%21RIV12-MPO-27710___/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F61989100%3A27710%2F10%3A86076668%21RIV12-MPO-27710___
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Článek je zaměřen na modelové ověření technologie mezofilní (40°C) anaerobní kofermentace hovězí kejdy s odpadním těstem, odpadní oplatkovou hmotou a biskvitovou moučkou, s cílem zvýšení energetické efektivity procesu. Modelové anaerobní procesy byly vedeny v modelových fermentorech každý o reakčním objemu 0,06 m3. Složení bioplynu bylo analyzováno pomocí infračerveného analyzátoru BINDER COMBIMASS Ga-m1. Rozdíly mezi produkcemi bioplynu respektive methanu tří testovaných odpadů jsou malé. Nejvyšší měrné produkce methanu bylo dosaženo při kofermentaci hovězí kejdy s 20 % odpadního těsta při průměrném zatížení fermentoru organickými látkami 1,703 kgVS.m-3.d-1 a průměrné době zdržení 95 dní bylo produkováno 84 dmN3.d-1 bioplynu, respektive 49 dmN3.d-1 methanu. This article is focused on model testing technology mesophilic (40 C) anaerobic co-fermentation beef manure with waste dough, waffle waste matter and biscuit meal, in order to increase the energy efficiency of the process. Model anaerobic processes were conducted in fermenters, each model of the reaction volume of 0.06 m3 . Biogas composition was analyzed by infrared analyzer BINDER COMBIMASS Ga-M1. Differences between the biogas production of methane, respectively three tested waste are small. Highest specific methane production was achieved at kofermentaci beef manure with 20% of the waste load of dough on an average digester with organic substances 1,703 kgVS.m-3.d-1 and the average time delay was 95 days produced 84 dmN3.d -1 biogas, respectively 49 dmN3 . d-1 methane. Článek je zaměřen na modelové ověření technologie mezofilní (40°C) anaerobní kofermentace hovězí kejdy s odpadním těstem, odpadní oplatkovou hmotou a biskvitovou moučkou, s cílem zvýšení energetické efektivity procesu. Modelové anaerobní procesy byly vedeny v modelových fermentorech každý o reakčním objemu 0,06 m3. Složení bioplynu bylo analyzováno pomocí infračerveného analyzátoru BINDER COMBIMASS Ga-m1. Rozdíly mezi produkcemi bioplynu respektive methanu tří testovaných odpadů jsou malé. Nejvyšší měrné produkce methanu bylo dosaženo při kofermentaci hovězí kejdy s 20 % odpadního těsta při průměrném zatížení fermentoru organickými látkami 1,703 kgVS.m-3.d-1 a průměrné době zdržení 95 dní bylo produkováno 84 dmN3.d-1 bioplynu, respektive 49 dmN3.d-1 methanu.
dcterms:title
Posouzení možností anaerobního zpracování vybraných potravinářských odpadů a biskvitové moučky Posouzení možností anaerobního zpracování vybraných potravinářských odpadů a biskvitové moučky Assessing the options selected anaerobic treatment of food waste and biskcuit meal
skos:prefLabel
Posouzení možností anaerobního zpracování vybraných potravinářských odpadů a biskvitové moučky Posouzení možností anaerobního zpracování vybraných potravinářských odpadů a biskvitové moučky Assessing the options selected anaerobic treatment of food waste and biskcuit meal
skos:notation
RIV/61989100:27710/10:86076668!RIV12-MPO-27710___
n5:aktivita
n6:P
n5:aktivity
P(FI-IM4/215)
n5:dodaniDat
n9:2012
n5:domaciTvurceVysledku
n12:6155227 n12:4033825 n12:1347756 n12:4523377
n5:druhVysledku
n20:D
n5:duvernostUdaju
n11:S
n5:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
280158
n5:idVysledku
RIV/61989100:27710/10:86076668
n5:jazykVysledku
n18:cze
n5:klicovaSlova
anaerobic digestion, beef manure, biskvitová meal, food waste
n5:klicoveSlovo
n15:biskvitov%C3%A1%20meal n15:food%20waste n15:beef%20manure n15:anaerobic%20digestion
n5:kontrolniKodProRIV
[73DFE2A6A671]
n5:mistoKonaniAkce
Kouty nad Desnou
n5:mistoVydani
Praha
n5:nazevZdroje
Symposium ODPADOVÉ FÓRUM 2010
n5:obor
n8:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n5:pocetTvurcuVysledku
4
n5:projekt
n21:FI-IM4%2F215
n5:rokUplatneniVysledku
n9:2010
n5:tvurceVysledku
Rusín, Jiří Obroučka, Karel Chamrádová, Kateřina Grycová, Barbora
n5:typAkce
n16:CST
n5:zahajeniAkce
2010-04-21+02:00
s:numberOfPages
8
n13:hasPublisher
CEMC-České ekologické manažerské centrum
n14:isbn
978-80-85990-12-6
n19:organizacniJednotka
27710