This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F61388971%3A_____%2F11%3A00375149%21RIV12-AV0-61388971/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F61388971%3A_____%2F11%3A00375149%21RIV12-AV0-61388971
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Tento stručný přehled popisuje odpovědi kvasinek na různé typy stresů, kterým mohou být vystaveny. Stresy a reakce kvasinek jsou zde charakterizovány z pohledu genetických znaků, biochemických pochodů, vypínání a zapínání signálních drah během stresových odpovědí a výsledných změn buněčné fyziologie. Tento stručný přehled popisuje odpovědi kvasinek na různé typy stresů, kterým mohou být vystaveny. Stresy a reakce kvasinek jsou zde charakterizovány z pohledu genetických znaků, biochemických pochodů, vypínání a zapínání signálních drah během stresových odpovědí a výsledných změn buněčné fyziologie. Even in nature, yeast cells are exposed to a combination of stressful conditions. When used for industrial production, as in brewery they are subject to additional manmade stresses [1], and/or the natural environmental stresses are intensified. During the brewing process yeast cells are challenged, e.g., by variations in temperature, oxygen concentration and pH, hypo- and hyperosmotic stress, hydrostatic and chemical stress (ethanol, malt and hop phenolics, malt antimicrobial compounds, adjunct components, CO2 overpressure, etc.), and changing levels of nutrients. Other stresses, include, e.g., acid washing to remove bacteria before repitching, or centrifugation causing hydrodynamic stress
dcterms:title
Stress Responses in Brewing Yeast Pivovarské kvasinky a reakce na stres Pivovarské kvasinky a reakce na stres
skos:prefLabel
Pivovarské kvasinky a reakce na stres Stress Responses in Brewing Yeast Pivovarské kvasinky a reakce na stres
skos:notation
RIV/61388971:_____/11:00375149!RIV12-AV0-61388971
n10:predkladatel
n19:ico%3A61388971
n3:aktivita
n12:P n12:Z
n3:aktivity
P(1M0570), Z(AV0Z50200510)
n3:cisloPeriodika
7-8
n3:dodaniDat
n4:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n18:8377898
n3:druhVysledku
n13:J
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
220445
n3:idVysledku
RIV/61388971:_____/11:00375149
n3:jazykVysledku
n6:cze
n3:klicovaSlova
laboratory yeast; brewing yeast; stresses
n3:klicoveSlovo
n7:brewing%20yeast n7:laboratory%20yeast n7:stresses
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[2BCF3671F357]
n3:nazevZdroje
Kvasný průmysl
n3:obor
n11:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:projekt
n15:1M0570
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2011
n3:svazekPeriodika
57
n3:tvurceVysledku
Sigler, Karel Matoulková, D.
n3:zamer
n17:AV0Z50200510
s:issn
0023-5830
s:numberOfPages
8