This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A_____%2F06%3AE0004527%21RIV07-MZE-60461373/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A_____%2F06%3AE0004527%21RIV07-MZE-60461373
rdf:type
n15:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Výskyt a změny obsahu nejvýznamějších trichothecenových mykotoxinů (NIV, DON, FUS-X, sumy ADON, HT-2 a T-2)byl sledován počínaje čištěním obilí, přes mletí zrn na jednotlivé frakce, konče výrobou chleba. Z míněné experimenty byly provedeny s 4 rozdílně kontaminovanými vzroky pšenice (3 přirozeně kontaminované fusarii, jeden cíleně kontaminovaný fusarii). Všechny vzorky sesbiráné v průběhů zpracování (zrna pšenice, nečistoty, prach, otruby, vymílací a šrotovací mouky, bílá mouka, těsto a finální chleba)byly analyzovány na obsah trichotecenů pomocí LC-MS/MS techniky. Tato metoda původně vyvinut pro pšenici byla validována pro všechny analyzované vzroky. Obsah trichothecenů v původní pšenice byl rozdílný (DON v rozmezí od 27,3 ug/kg po 1649,5 ug/kg). Výsledky ukázaly nejvyšší koncentraci mykotoxinů v obalových vrstvách zrna, nečistotácha prachu odebraného v průběhu čištění zrna. Hladina v bílé mouce byly nižší než v původním zranu. Pokles DON v průběhu pekařství byl nevýrazný. The fate of the most important trichothecene mycotoxins (NIV, DON, FUS-X, sum ADONs, HT-2 and T-2) was followed through initial cleaning batches of whole wheat, milling into milled fractions, ending by bread production. The mentioned experiments were carried out 4 different wheat samples (3 of them were naturally contaminated and the last one was pointed inoculated with Fusarium). All samples obtained during processing (grain of wheat, offal, bran, break flour, reduction flour, white flour, doughs, fermented doughts and bakery goods) were analysed for the determination of trichothecene mycotoxins by LC/MS-MS (ion trap mass spectrometry detector). This method originally developed for analysis of grains was validated for all examined products. The trichothecene levels in wheat samples were different (DON ranged from 27,3 µg/kg to 1649,5 µg/kg). The results showed that trichothecene concentrations in the cleanings, the bran and offal fractions were higher, but lower in the white flour than in the The fate of the most important trichothecene mycotoxins (NIV, DON, FUS-X, sum ADONs, HT-2 and T-2) was followed through initial cleaning batches of whole wheat, milling into milled fractions, ending by bread production. The mentioned experiments were carried out 4 different wheat samples (3 of them were naturally contaminated and the last one was pointed inoculated with Fusarium). All samples obtained during processing (grain of wheat, offal, bran, break flour, reduction flour, white flour, doughs, fermented doughts and bakery goods) were analysed for the determination of trichothecene mycotoxins by LC/MS-MS (ion trap mass spectrometry detector). This method originally developed for analysis of grains was validated for all examined products. The trichothecene levels in wheat samples were different (DON ranged from 27,3 µg/kg to 1649,5 µg/kg). The results showed that trichothecene concentrations in the cleanings, the bran and offal fractions were higher, but lower in the white flour than in the
dcterms:title
Vliv mlynárenství a pekařství na hladiny trichothecenů Influence of milling and bread production on trichothecene levels Influence of milling and bread production on trichothecene levels
skos:prefLabel
Influence of milling and bread production on trichothecene levels Vliv mlynárenství a pekařství na hladiny trichothecenů Influence of milling and bread production on trichothecene levels
skos:notation
RIV/60461373:_____/06:E0004527!RIV07-MZE-60461373
n3:aktivita
n11:P
n3:aktivity
P(QF3121)
n3:dodaniDat
n4:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n5:8580588 n5:2837439 n5:4258800 n5:4548876 n5:7419856 n5:9439153
n3:druhVysledku
n12:O
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
479444
n3:idVysledku
RIV/60461373:_____/06:E0004527
n3:jazykVysledku
n10:eng
n3:klicovaSlova
mycotoxins, deoxynivalenol, processing, milling, baking, LC-MS/MS.
n3:klicoveSlovo
n7:LC-MS%2FMS. n7:mycotoxins n7:deoxynivalenol n7:baking n7:milling n7:processing
n3:kontrolniKodProRIV
[70B822851ADD]
n3:obor
n16:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n13:QF3121
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2006
n3:tvurceVysledku
Nedělník, Jan Váňová, Marie Moravcová, Hana Gocieková, Monika Hajšlová, Jana Lancová, Kateřina