This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22810%2F12%3A43894643%21RIV13-MZE-22810___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22810%2F12%3A43894643%21RIV13-MZE-22810___
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Yellow wheat varieties Citrus and Luteus (category A), which were in Czech Reublic registeren in 2011, represent an innovation among planted food wheat assortment. They could be used for special cereal products as pasta and biskquits, whose naturally yellow colour could be considered as preferable ones by consumers. Planted during 2010-2011 a conventional regime, gained flour samples of both varieties were qualitatively analysed in terms of bread, bisquits and pasta preparation, and compared to products from commercial wheat flour. Fingings related to one-year field test could not allow unequivocal distinguishing based on differences in composition and by yellow endosperm colouring as well as their potential in cereal usage. Odrůdy žlutých pšenic Citrus a Luteus (katerogie A), registrované v ČR v roce 2011, představují inovaci v pěstovaném sortimentu potravinářské pšenice. Lze je využít pro speciální cereální výrobky, zejména těstoviny a sušenky, pro které je žlutý odstín spotřebitelsky preferován. Při komplexním rozboru vzorků obou odrůd z konvenčního režimu pěstování v roce 2011 bylo hodnoceno pečivo, sušenky a těstoviny ve srovnání s komerční pšeničnou moukou. Z výsledků jednoletého pěstování však nelze provést jednoznačné posouzení odlišnosti dané složením a žlutým zbarvením endospermu a potenciální možnosti cereálního využití. Odrůdy žlutých pšenic Citrus a Luteus (katerogie A), registrované v ČR v roce 2011, představují inovaci v pěstovaném sortimentu potravinářské pšenice. Lze je využít pro speciální cereální výrobky, zejména těstoviny a sušenky, pro které je žlutý odstín spotřebitelsky preferován. Při komplexním rozboru vzorků obou odrůd z konvenčního režimu pěstování v roce 2011 bylo hodnoceno pečivo, sušenky a těstoviny ve srovnání s komerční pšeničnou moukou. Z výsledků jednoletého pěstování však nelze provést jednoznačné posouzení odlišnosti dané složením a žlutým zbarvením endospermu a potenciální možnosti cereálního využití.
dcterms:title
Pšenice se žlutým endospermem Pšenice se žlutým endospermem Wheat with yellow endosperm
skos:prefLabel
Pšenice se žlutým endospermem Pšenice se žlutým endospermem Wheat with yellow endosperm
skos:notation
RIV/60461373:22810/12:43894643!RIV13-MZE-22810___
n17:predkladatel
n18:orjk%3A22810
n3:aktivita
n22:P
n3:aktivity
P(QI111B053)
n3:dodaniDat
n11:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n5:6407412
n3:druhVysledku
n9:D
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
163462
n3:idVysledku
RIV/60461373:22810/12:43894643
n3:jazykVysledku
n10:cze
n3:klicovaSlova
pasta; bisquits; bread; yellow endsperm; wheat variety quality
n3:klicoveSlovo
n6:bisquits n6:wheat%20variety%20quality n6:bread n6:yellow%20endsperm n6:pasta
n3:kontrolniKodProRIV
[D63D8D3C44B6]
n3:mistoKonaniAkce
Pardubice
n3:mistoVydani
Hradec Králové
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek, 20. odborný seminář k jakosti potravinářských a krmivářských produktů Mezos, s.r.o.
n3:obor
n13:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n20:QI111B053
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2012
n3:tvurceVysledku
Tomášek, O. Hrušková, Marie Švec, Ivan Jurinová, Ivana
n3:typAkce
n21:CST
n3:zahajeniAkce
2012-10-30+01:00
s:numberOfPages
4
n4:hasPublisher
Mezos, s.r.o.
n12:isbn
978-80-904468-1-6
n16:organizacniJednotka
22810