This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22340%2F08%3A00020861%21RIV09-MSM-22340___/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n12https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22340%2F08%3A00020861%21RIV09-MSM-22340___
rdf:type
n15:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Barley is an annual cereal grain, the global production of which totals around 160 million tons, making it the fourth ranked cereal crop both in terms of quantity produced and area cultivated. While it primarily serves as a major animal feed crop, smaller amounts of barley are used in health foods and in the malting process. The size of a barley kernel is one of the main determinants of its quality. Weight per thousand kernels is the usual process indicator of mean kernel size. An additional indicator for malting barley is the amount of grain (free of extraneous material) retained on a 2.5 mm sieve, which should be in the range of 85-90%. These data, however, are not by themselves sufficient for the design of food engineering processes, such as air transport, drying, milling, malting, etc. For this purpose, the geometric parameters of cereal grains are also very important. The aims of this study were to: - develop a methodology for the measurement of barley kernels using the LUCIA (Laboratory Barley is an annual cereal grain, the global production of which totals around 160 million tons, making it the fourth ranked cereal crop both in terms of quantity produced and area cultivated. While it primarily serves as a major animal feed crop, smaller amounts of barley are used in health foods and in the malting process. The size of a barley kernel is one of the main determinants of its quality. Weight per thousand kernels is the usual process indicator of mean kernel size. An additional indicator for malting barley is the amount of grain (free of extraneous material) retained on a 2.5 mm sieve, which should be in the range of 85-90%. These data, however, are not by themselves sufficient for the design of food engineering processes, such as air transport, drying, milling, malting, etc. For this purpose, the geometric parameters of cereal grains are also very important. The aims of this study were to: - develop a methodology for the measurement of barley kernels using the LUCIA (Laboratory Ječmen je jednoletá obilnina, jejíž světová produkce činí asi 160 mil. t, je tedy z obilovin čtvrtá v pořadí z hlediska množství i oseté plochy. Používá se především jako výborné krmivo pro zvířata, menší množství jsou využívána jako potravina pro zdravou výživu a ve sladovnictví. Velikost zrna ječmene je jedním z rozhodujících faktorů jeho kvality. Obvyklým kritériem velikosti je hmotnost 1000 zrn. Doplňkovým kritériem pro sladovnický ječmen bývá je množství zrna (mimo nečistoty), které zůstane na sítě o světlosti oka 2,5 mm; to by mělo být v rozmezí 85-90%. Tyto údaje však nejsou samy o sobě dostačující pro návrh procesů potravinářské inženýrství, jako jsou transport, sušení, mletí, sladovnický proces apod. K těmto účelům je důležité znát geometrické parametry obilných zrn. Cílem výzkumu bylo: - vyvinout metodiku měření zrn ječmene s využitím systému analýzy obrazu LUCIA (Laboratory Universal Computer Image Analysis) ? tzn. výběr vhodného zvětšení, nastavení osvětlení, sestavení makra obsahují
dcterms:title
Rozdělení velikosti zrn ječmene Size distribution of barley grains Size distribution of barley grains
skos:prefLabel
Size distribution of barley grains Rozdělení velikosti zrn ječmene Size distribution of barley grains
skos:notation
RIV/60461373:22340/08:00020861!RIV09-MSM-22340___
n3:aktivita
n6:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n10:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n7:1005499 n7:5203805 n7:7774710
n3:druhVysledku
n16:D
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
395053
n3:idVysledku
RIV/60461373:22340/08:00020861
n3:jazykVysledku
n17:eng
n3:klicovaSlova
digital image analysis; specific surface area; barley; kernel shape; kernel size; geometric model; geometric approximation
n3:klicoveSlovo
n13:specific%20surface%20area n13:geometric%20approximation n13:kernel%20shape n13:kernel%20size n13:digital%20image%20analysis n13:geometric%20model n13:barley
n3:kontrolniKodProRIV
[4AF5EBE7E35A]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
CD-ROM of Full Texts CHISA 2008
n3:obor
n20:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2008
n3:tvurceVysledku
Bubník, Zdeněk Schejbal, Matyáš Šárka, Evžen Sýkorová, Alena
n3:typAkce
n5:WRD
n3:zahajeniAkce
2008-08-27+02:00
n3:zamer
n19:MSM6046137305
s:numberOfPages
13
n21:hasPublisher
Process Engineering Publisher
n12:isbn
978-80-02-02047-9
n18:organizacniJednotka
22340