This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22340%2F03%3A00008522%21RIV%2F2004%2FGA0%2F223404%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22340%2F03%3A00008522%21RIV%2F2004%2FGA0%2F223404%2FN
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Deriváty vysokomethylovaného (HM -highly methylated) citrusového pektinu (DM = 73 %) byly připraveny pomoci heterogenní amino-de-alkoxylace (aminolýzy) s pěti vybranými alkylaminy. Reakce probíhala v prostředí N,N-dimethylformamidu při 8 °C (n-butylamin), 25 °C (n-hexylamin) a 45 °C (n-oktylamin, n-dodecylamin a n-oktadecylamin Všechny deriváty byly převedené do kyselé formy promytím kyselím 50% etanolem. Vzorky byly analyzovány pomocí elementární organické analýzy, difúzně reflexní FT-IR spektroskopie a 13C CP/MAS NMR. FT-IR a NMR spektra prokázala přítomnost alkylamidových skupin v derivátech. Stupeň amidace N-alkylpektinamidů (DA), molární (Yn) a hmotnostní (Ym) výtěžky reakce byly spočítané na základě výsledků elementární analýzy. Hodnoty DA derivátů byly v rozmezí 39-55 %, což odpovídá Ym 54-75 %. Deriváty vysokomethylovaného (HM -highly methylated) citrusového pektinu (DM = 73 %) byly připraveny pomoci heterogenní amino-de-alkoxylace (aminolýzy) s pěti vybranými alkylaminy. Reakce probíhala v prostředí N,N-dimethylformamidu při 8 °C (n-butylamin), 25 °C (n-hexylamin) a 45 °C (n-oktylamin, n-dodecylamin a n-oktadecylamin Všechny deriváty byly převedené do kyselé formy promytím kyselím 50% etanolem. Vzorky byly analyzovány pomocí elementární organické analýzy, difúzně reflexní FT-IR spektroskopie a 13C CP/MAS NMR. FT-IR a NMR spektra prokázala přítomnost alkylamidových skupin v derivátech. Stupeň amidace N-alkylpektinamidů (DA), molární (Yn) a hmotnostní (Ym) výtěžky reakce byly spočítané na základě výsledků elementární analýzy. Hodnoty DA derivátů byly v rozmezí 39-55 %, což odpovídá Ym 54-75 %.
dcterms:title
Preparation of N-alkylamides of highly methylated (HM) citrus pectin Preparation of N-alkylamides of highly methylated (HM) citrus pectin
skos:prefLabel
Preparation of N-alkylamides of highly methylated (HM) citrus pectin Preparation of N-alkylamides of highly methylated (HM) citrus pectin
skos:notation
RIV/60461373:22340/03:00008522!RIV/2004/GA0/223404/N
n3:strany
162-166
n3:aktivita
n6:Z n6:P
n3:aktivity
P(GA525/03/0358), Z(AV0Z5045916), Z(MSM 223400008)
n3:cisloPeriodika
5
n3:dodaniDat
n4:2004
n3:domaciTvurceVysledku
n9:9893628 n9:8009988 n9:8169985 n9:3486222
n3:druhVysledku
n8:J
n3:duvernostUdaju
n5:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
622725
n3:idVysledku
RIV/60461373:22340/03:00008522
n3:jazykVysledku
n16:eng
n3:klicovaSlova
Diffuse reflectance FT-IR, 13C CP/MAS NMR
n3:klicoveSlovo
n17:Diffuse%20reflectance%20FT-IR n17:13C%20CP%2FMAS%20NMR
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[AF02452ABBA1]
n3:nazevZdroje
Czech Journal of Food Science
n3:obor
n19:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
8
n3:pocetUcastnikuAkce
0
n3:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n3:projekt
n18:GA525%2F03%2F0358
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2003
n3:svazekPeriodika
21
n3:tvurceVysledku
Marounek, Milan Havlíček, Jaroslav Blafková, Petra Čopíková, Jana Mlčochová, Petra Sinica, Andrij Tkadlecová, Marcela Sihelniková, Lucie
n3:zamer
n12:AV0Z5045916 n12:MSM%20223400008
s:issn
1212-1800
s:numberOfPages
5
n10:organizacniJednotka
22340