This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10https://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22340%2F01%3A00003844%21RIV%2F2004%2FMSM%2F223404%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22340%2F01%3A00003844%21RIV%2F2004%2FMSM%2F223404%2FN
rdf:type
skos:Concept n21:Vysledek
dcterms:description
Sváření cukrovin (tj. proces krystalizace cukru) v cukrovaru je technologicky poměrně komplikovaný postup s několika recykly. Řízení cukrovarské varny se proto potýká s celou řadou menších či větších problémů. Mezi klíčové, které zásadně ovlivňují chod varny jako celku, kvalitu vyráběných meziproduktů a produktů a efektivnost výrobního procesu, patří mj. problém nastavování hodnot řídicích parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů v zrniči. Protože se metodami klasické regulace či logického řízení uvedená komplikace řešit nedá, je třeba použít složitějších algoritmů. Příspěvek je proto věnován přípravě podkladů a možnému postupu návrhu příslušných řídících parametrů pro dva navářecí roztoky pomocí produkčního expertního systému. Crystallization of saccharose from technical solutions taking place in discontinuous part of sugar factory (boiling house) is final stage of sugar production. The control of this relatively technologically complicated process, which is routinely providedby computer system with programmable logical automats and superior computers, grapples with series of problems. From among key ones that affect fundamentally equable boiling house working, quality of intermediate products and products and so effectivene ss of process of production the setting up in discontinuous vacuum pan. It is necessary to use more complex algorithms because this problem cannot be solved by classic or logical control methods. Thus the paper is dedicated to data planning and possible design of corresponding control parameters for two solutions intended for boiling up seeds by means of production expert system.
dcterms:title
Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému Setting up automatic boiling of massecuite parameters by means of expert system in phase 'boiling up seeds'
skos:prefLabel
Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému Setting up automatic boiling of massecuite parameters by means of expert system in phase 'boiling up seeds' Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému
skos:notation
RIV/60461373:22340/01:00003844!RIV/2004/MSM/223404/N
n4:strany
V3.22-1;V3.22-7
n4:aktivita
n18:Z
n4:aktivity
Z(MSM 223400007)
n4:dodaniDat
n5:2004
n4:domaciTvurceVysledku
n16:4906233 n16:7973128
n4:druhVysledku
n7:D
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
688223
n4:idVysledku
RIV/60461373:22340/01:00003844
n4:jazykVysledku
n19:cze
n4:klicovaSlova
expert system; expert control; boiling of massecuite; sugar factory
n4:klicoveSlovo
n8:expert%20control n8:sugar%20factory n8:expert%20system n8:boiling%20of%20massecuite
n4:kontrolniKodProRIV
[4F605C1007E2]
n4:mistoKonaniAkce
Srní, Šumava
n4:mistoVydani
Neuveden
n4:nazevZdroje
Sborník přednášek 48. konference CHISA 2001
n4:obor
n13:JD
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:pocetUcastnikuAkce
0
n4:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n4:rokUplatneniVysledku
n5:2001
n4:tvurceVysledku
Nachtigalová, Iva Kmínek, Miloš
n4:typAkce
n14:EUR
n4:zahajeniAkce
2001-10-15+02:00
n4:zamer
n6:MSM%20223400007
s:numberOfPages
7
n17:hasPublisher
Ing. Jan Novosad, Procesní inženýrství
n10:isbn
80-86059-32-4
n11:organizacniJednotka
22340