This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11https://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899295%21RIV15-MSM-22330___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n20http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899295%21RIV15-MSM-22330___
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Pro dlouhodobé uskladnění v řízených podmínkách (teplota, RH) bylo vybráno 20 odrůd ze souboru CIMMYT a 13 odrůd z ŠS Selgen (ročník sklizně 2004). Po 10 letech skladování byl podle platných ČSN norem stanoven obsah bílkovin, mokrého lepku a číslo poklesu šrotu. Nově byly také provedeny SDS a SRC zkoušky pro popis aktuální technologické jakosti. Porovnáním výsledků byly potvrzeny změny charakteristik bílkovinné i škrobové složky v závislosti na odrůdě. Průkazné zvýšení bylo zjištěno pro hodnoty čísla poklesu. Pro dlouhodobé uskladnění v řízených podmínkách (teplota, RH) bylo vybráno 20 odrůd ze souboru CIMMYT a 13 odrůd z ŠS Selgen (ročník sklizně 2004). Po 10 letech skladování byl podle platných ČSN norem stanoven obsah bílkovin, mokrého lepku a číslo poklesu šrotu. Nově byly také provedeny SDS a SRC zkoušky pro popis aktuální technologické jakosti. Porovnáním výsledků byly potvrzeny změny charakteristik bílkovinné i škrobové složky v závislosti na odrůdě. Průkazné zvýšení bylo zjištěno pro hodnoty čísla poklesu. For long storage at defined conditions (temperature, RH), 20 varieties from the CIMMYT set and 13 from the ŠS Selgen one (harvest year 2004) were selected. After 10 year of storage, protein and wet gluten content as well as Falling number of groat were evaluated following the valid ČSN norms. Newly also SDS and SRC proofs were carried out to describe an actual technological quality. Confronting gained results, modification of both protein and starch characteristics was verified in extent dependent on wheat variety. A significant increase was evaluated for Falling number values.
dcterms:title
Dlouhodobé skladování vybraných odrůd potravinářské pšenice Long storage of selected wheat varieties Dlouhodobé skladování vybraných odrůd potravinářské pšenice
skos:prefLabel
Dlouhodobé skladování vybraných odrůd potravinářské pšenice Dlouhodobé skladování vybraných odrůd potravinářské pšenice Long storage of selected wheat varieties
skos:notation
RIV/60461373:22330/14:43899295!RIV15-MSM-22330___
n3:aktivita
n8:I
n3:aktivity
I
n3:dodaniDat
n20:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n14:6407412 n14:6927254
n3:druhVysledku
n19:D
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n4:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
11962
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/14:43899295
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
Falling number; wet gluten; proteins; long storage; wheat varieties
n3:klicoveSlovo
n10:Falling%20number n10:proteins n10:wet%20gluten n10:wheat%20varieties n10:long%20storage
n3:kontrolniKodProRIV
[1E11D9C2EBA4]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Celostátní přehlídky sýrů 2014 - Výsledky přehlídek a sborník příspěvků konference Mléko a sýry
n3:obor
n9:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n20:2014
n3:tvurceVysledku
Švec, Ivan Hrušková, Marie
n3:typAkce
n17:CST
n3:zahajeniAkce
2014-01-23+01:00
s:numberOfPages
4
n12:hasPublisher
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
n11:isbn
978-80-7080-909-9
n15:organizacniJednotka
22330