This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899112%21RIV15-MSM-22330___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899112%21RIV15-MSM-22330___
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Analytical quality testing of wheat flour gained from 17 Czech food wheat varieties was conducted in years 2004 and 2014. Primary flour protein content 10.3-12.9%, corresponding to varieties sorting in quality classes A and B, was lowered about 1% in average. Within 10 years, protein quality according to Zeleny decreased, too, from 23-63 ml to 17-39 ml, and variety impact was insignificant. Correspondingly to that, amylases activity has been measured lower, values of Falling number rose twice. Changes in protein content and quality were confirmed by lactic acid SRC. Analytická kvalita pšeničné mouky, získaná ze 17 českých odrůd potravinářské pšenice, byla hodnocena v letech 2004 a 2014. Původní obsah bílkovin v mouce 10,3-12,9 % (odpovídající zařazením odrůd do jakostních tříd A a B) se skladováním snížil průměrně o 1 %. Kvalita bílkovin podle Zelenyho se během 10 let rovněž snížila z 23-63 ml na 17-39 ml, vliv odrůdy nebyl průkazný. V souladu s tím byla stanovena nižší amylolytická aktivita, čísla poklesu se cca zdvojnásobila. Změny v obsahu a kvalitě bílkovin byly potvrzeny retenční kapacitou kyseliny mléčné. Analytická kvalita pšeničné mouky, získaná ze 17 českých odrůd potravinářské pšenice, byla hodnocena v letech 2004 a 2014. Původní obsah bílkovin v mouce 10,3-12,9 % (odpovídající zařazením odrůd do jakostních tříd A a B) se skladováním snížil průměrně o 1 %. Kvalita bílkovin podle Zelenyho se během 10 let rovněž snížila z 23-63 ml na 17-39 ml, vliv odrůdy nebyl průkazný. V souladu s tím byla stanovena nižší amylolytická aktivita, čísla poklesu se cca zdvojnásobila. Změny v obsahu a kvalitě bílkovin byly potvrzeny retenční kapacitou kyseliny mléčné.
dcterms:title
Změny jakostních znaků mlýnských výrobků při skladování Quality feature changes of mill products as affected by stocking Změny jakostních znaků mlýnských výrobků při skladování
skos:prefLabel
Quality feature changes of mill products as affected by stocking Změny jakostních znaků mlýnských výrobků při skladování Změny jakostních znaků mlýnských výrobků při skladování
skos:notation
RIV/60461373:22330/14:43899112!RIV15-MSM-22330___
n3:aktivita
n4:I
n3:aktivity
I
n3:cisloPeriodika
2
n3:dodaniDat
n5:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n13:6927254 n13:6407412
n3:druhVysledku
n9:J
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
57612
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/14:43899112
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
stocking; SCR; Falling number; protein content and quality; wheat flour
n3:klicoveSlovo
n7:Falling%20number n7:protein%20content%20and%20quality n7:stocking n7:SCR n7:wheat%20flour
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[6415E59DB6C7]
n3:nazevZdroje
Mlynářské noviny
n3:obor
n17:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2014
n3:svazekPeriodika
XXV
n3:tvurceVysledku
Švec, Ivan Hrušková, Marie
s:issn
1214-6374
s:numberOfPages
2
n15:organizacniJednotka
22330