This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899111%21RIV15-MSM-22330___/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899111%21RIV15-MSM-22330___
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
V souboru 17 českých odrůd potravinářské pšenice byly provedeny rozbory analytické kvality pšeničné mouky v rozmezí 10 let (2004 a 2014). Mezi vzorky převažovaly odrůdy z jakostních tříd A a B s obsahem bílkovin v mouce 10,3-12,9 %. Skladováním došlo k poklesu průměrně o 1 %. Kvalita bílkovin podle Zelenyho se skladováním rovněž snížila z 23-63 ml na 17-39 ml bez vlivu odrůdy. Dále bylo zjištěno snížení amylolytické aktivity, kdy se hodnoty nepřímo odhadnuté číslem poklesu cca zdvojnásobily. Změny v obsahu a kvalitě bílkovin byly potvrzeny retenční kapacitou kyseliny mléčné. Within set of 17 Czech food wheat varieties, analytical test of flour quality were performed in a period of 10 years (2004 and 2014). Among the specimens, varieties sorted in quality classes A and B prevailed, characterised by flour protein content 10.3-12.9%. Owing to stocking, contents were lowered about 1% in average. Protein quality according to Zeleny was diminished, too, from 23-63 ml to 17-39 ml without the variety impact. Further, amylases activity has dropped, values estimated indirectly by Falling number were magnified ca twice. Changes in protein content and quality were confirmed by lactic acid SRC. V souboru 17 českých odrůd potravinářské pšenice byly provedeny rozbory analytické kvality pšeničné mouky v rozmezí 10 let (2004 a 2014). Mezi vzorky převažovaly odrůdy z jakostních tříd A a B s obsahem bílkovin v mouce 10,3-12,9 %. Skladováním došlo k poklesu průměrně o 1 %. Kvalita bílkovin podle Zelenyho se skladováním rovněž snížila z 23-63 ml na 17-39 ml bez vlivu odrůdy. Dále bylo zjištěno snížení amylolytické aktivity, kdy se hodnoty nepřímo odhadnuté číslem poklesu cca zdvojnásobily. Změny v obsahu a kvalitě bílkovin byly potvrzeny retenční kapacitou kyseliny mléčné.
dcterms:title
Dlouhodobé skladování pšeničné mouky Dlouhodobé skladování pšeničné mouky Dlouhodobé skladování pšeničné mouky
skos:prefLabel
Dlouhodobé skladování pšeničné mouky Dlouhodobé skladování pšeničné mouky Dlouhodobé skladování pšeničné mouky
skos:notation
RIV/60461373:22330/14:43899111!RIV15-MSM-22330___
n3:aktivita
n11:I
n3:aktivity
I
n3:cisloPeriodika
únor
n3:dodaniDat
n5:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n13:6407412 n13:6927254
n3:druhVysledku
n9:J
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
11961
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/14:43899111
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
stocking; SCR; Falling number; protein content and quality; wheat flour
n3:klicoveSlovo
n8:SCR n8:wheat%20flour n8:protein%20content%20and%20quality n8:Falling%20number n8:stocking
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[1DB3FDEE459E]
n3:nazevZdroje
Pekař a cukrář
n3:obor
n7:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2014
n3:svazekPeriodika
2
n3:tvurceVysledku
Hrušková, Marie Švec, Ivan
s:issn
1213-2403
s:numberOfPages
3
n15:organizacniJednotka
22330