This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899110%21RIV15-MSM-22330___/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899110%21RIV15-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n11:Vysledek
dcterms:description
Technologická kvalita 20 odrůd potravinářské pšenice z mezinárodního pokusu CIMMYT byl analyzován v rocích 2004 a 2014. Obsah bílkovin 11,8-16,4% se dlouhodobým skladováním průkazně nezměnil, naopak o průměrně 3,5% vzrostl obsah mokrého lepku. Bylo pozorováno zvýšení hodnot čísla poklesu (snížení aktivity amyláz), v rámci 10% chyby měření průkazně jen pro tři vzorky. Provedený SDS test naznačil oslabení lepkové struktury dlouhodobým skladováním. Profily retenčních kapacit potvrdily stanovené kvalitativní změny, nižší kvalitě bílkovin odpovídá nižší retenční kapacita kyseliny mléčné. Technological quality of 20 samples of food wheat from international test CIMMYT was analysed in years 2004 and 2014. Regardless to long-term stocking, protein content 11.8-16.4% was not changed verifiably; wet gluten content reversely increased about 3.5% in average. Partial rise of Falling number values was observed (amylases activity decrease), with respect to measurement accuracy of 10% provably for 3 samples only. SDS test was carried out, and it signified gluten net weakening due to long-term stocking. SRC profiles verified determined changes, lower protein quality corresponded with lower lactic acid SRC. Technologická kvalita 20 odrůd potravinářské pšenice z mezinárodního pokusu CIMMYT byl analyzován v rocích 2004 a 2014. Obsah bílkovin 11,8-16,4% se dlouhodobým skladováním průkazně nezměnil, naopak o průměrně 3,5% vzrostl obsah mokrého lepku. Bylo pozorováno zvýšení hodnot čísla poklesu (snížení aktivity amyláz), v rámci 10% chyby měření průkazně jen pro tři vzorky. Provedený SDS test naznačil oslabení lepkové struktury dlouhodobým skladováním. Profily retenčních kapacit potvrdily stanovené kvalitativní změny, nižší kvalitě bílkovin odpovídá nižší retenční kapacita kyseliny mléčné.
dcterms:title
Long-term stocking of food wheat Dlouhodobé skladování potravinářské pšenice Dlouhodobé skladování potravinářské pšenice
skos:prefLabel
Dlouhodobé skladování potravinářské pšenice Dlouhodobé skladování potravinářské pšenice Long-term stocking of food wheat
skos:notation
RIV/60461373:22330/14:43899110!RIV15-MSM-22330___
n3:aktivita
n17:I
n3:aktivity
I
n3:cisloPeriodika
1
n3:dodaniDat
n8:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n9:6407412 n9:6927254
n3:druhVysledku
n5:J
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
11960
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/14:43899110
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
stocking; SCR; Falling number; protein content and quality; food wheat
n3:klicoveSlovo
n4:protein%20content%20and%20quality n4:Falling%20number n4:food%20wheat n4:SCR n4:stocking
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[D1515C795A44]
n3:nazevZdroje
Mlynářské noviny
n3:obor
n12:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2014
n3:svazekPeriodika
XXV
n3:tvurceVysledku
Hrušková, Marie Švec, Ivan
s:issn
1214-6374
s:numberOfPages
3
n10:organizacniJednotka
22330