This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897430%21RIV15-MZE-22330___/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897430%21RIV15-MZE-22330___
rdf:type
n21:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Pro sledování čerstvosti masa byl použit vrchní šál kýty, který byl rozporcován na 50g kousky, které byly zabaleny do modifikované atmosféry. Pro extrakci nízkomolekulárních látek bylo použito pět různých extrakčních činidel. Extrakty se poté měřili pomocí techniky DART ve spojení s vysokorozlišovací spektrometrií TOF-MS. Data z hmotnostních spekter byla upravena a podrobena analýze hlavních komponent, z čehož byl získán rozptylový diagram komponentního skóre. Na základě výsledků můžeme říct, že DART ve spojení s TOF-MS je použitelný pro rozlišení masa v závislosti na jeho stáří při zvolení vhodných extrakčních činidel a podmínek analýzy. Pro sledování čerstvosti masa byl použit vrchní šál kýty, který byl rozporcován na 50g kousky, které byly zabaleny do modifikované atmosféry. Pro extrakci nízkomolekulárních látek bylo použito pět různých extrakčních činidel. Extrakty se poté měřili pomocí techniky DART ve spojení s vysokorozlišovací spektrometrií TOF-MS. Data z hmotnostních spekter byla upravena a podrobena analýze hlavních komponent, z čehož byl získán rozptylový diagram komponentního skóre. Na základě výsledků můžeme říct, že DART ve spojení s TOF-MS je použitelný pro rozlišení masa v závislosti na jeho stáří při zvolení vhodných extrakčních činidel a podmínek analýzy. Freshness of meat is an important property, thus, new methods for freshness evaluation are searched. Unfortunately, known methods are restricted, so we tried to use a quite new technique - direct analysis in real time (DART) coupled with time of flight - mass spectroscopy (TOF-MS). This technique uses plasma-excited atoms of helium and components of the atmosphere; and can follow up a countless change in a meat composition. For the extraction of low molecular weight compounds, we used five different solvents. DART coupled with TOF-MS was used for analysis of extracts. Obtained mass spectra were modified and processed with principal component analysis (PCA) in order to assess the compositional differences between fresh and spoiled meat. Based on processed data, it can be concluded that DART coupled with TOF-MS seems to be applicable for evaluation of the meat freshness, as the values of fresh and old meat can be found sharply separated in scatterplot and can be distinguished.
dcterms:title
Evaluation of meat freshness: New possibilities Sledování čerstvosti masa: Nové možnosti. Sledování čerstvosti masa: Nové možnosti.
skos:prefLabel
Evaluation of meat freshness: New possibilities Sledování čerstvosti masa: Nové možnosti. Sledování čerstvosti masa: Nové možnosti.
skos:notation
RIV/60461373:22330/14:43897430!RIV15-MZE-22330___
n4:aktivita
n19:P
n4:aktivity
P(QI111B053)
n4:dodaniDat
n12:2015
n4:domaciTvurceVysledku
n16:8616523 n16:1649906 n16:1621297
n4:druhVysledku
n15:D
n4:duvernostUdaju
n7:S
n4:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
45264
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/14:43897430
n4:jazykVysledku
n11:cze
n4:klicovaSlova
possibilities; New; freshness; meat; Evaluation
n4:klicoveSlovo
n8:meat n8:possibilities n8:New n8:Evaluation n8:freshness
n4:kontrolniKodProRIV
[30366578C2F3]
n4:mistoKonaniAkce
Brno
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
XLIV. Lenfeldovy a Höklovy dny
n4:obor
n20:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:projekt
n5:QI111B053
n4:rokUplatneniVysledku
n12:2014
n4:tvurceVysledku
Rajchl, Aleš Pipek, Petr Škorpilová, Tereza
n4:typAkce
n6:CST
n4:zahajeniAkce
2014-10-15+02:00
s:numberOfPages
5
n13:hasPublisher
VFU Brno
n14:isbn
978-80-7305-728-2
n10:organizacniJednotka
22330