This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896991%21RIV14-MSM-22330___/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896991%21RIV14-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Infračervená spektroskopie (FTIR spektroskopie, NIR spektroskopie) v kombinaci s vícerozměrnými statistickými metodami poskytuje řadu výhod při analýze potravinářských surovin a výrobků. Je možné ji použít nejen k ověření autenticity těchto produktů, ale také ke stanovení jejich složení. V tomto případě byla infračervená spektra, ve střední oblasti infračerveného záření, využita k identifikaci přírodních a syntetických barviv ve vzorcích cukrovinek typu dropsy a roksy a ke stanovení jejich složení. Byly proto nejprve stanoveny parametry jako jsou obsah cukrů (glukosa, fruktosa, sacharosa, maltosa) a sušiny. Dále byla vytvořena rozsáhlá matice dat, která obsahovala téměř 4000 řádků a 380 sloupců. Tato matice byla zpracována třemi statistickými metodami ? Matlab, Statistika 7 a TQ Analyst. Pomocí vícerozměrných průzkumných technik bylo možné potvrdit nebo vyloučit přítomnost jednotlivých barviv. Kalibrační modely poté umožnily vyhodnotit složení cukrovinek na základě infračervených spekter ve střední oblasti infračerveného záření. Infračervená spektroskopie (FTIR spektroskopie, NIR spektroskopie) v kombinaci s vícerozměrnými statistickými metodami poskytuje řadu výhod při analýze potravinářských surovin a výrobků. Je možné ji použít nejen k ověření autenticity těchto produktů, ale také ke stanovení jejich složení. V tomto případě byla infračervená spektra, ve střední oblasti infračerveného záření, využita k identifikaci přírodních a syntetických barviv ve vzorcích cukrovinek typu dropsy a roksy a ke stanovení jejich složení. Byly proto nejprve stanoveny parametry jako jsou obsah cukrů (glukosa, fruktosa, sacharosa, maltosa) a sušiny. Dále byla vytvořena rozsáhlá matice dat, která obsahovala téměř 4000 řádků a 380 sloupců. Tato matice byla zpracována třemi statistickými metodami ? Matlab, Statistika 7 a TQ Analyst. Pomocí vícerozměrných průzkumných technik bylo možné potvrdit nebo vyloučit přítomnost jednotlivých barviv. Kalibrační modely poté umožnily vyhodnotit složení cukrovinek na základě infračervených spekter ve střední oblasti infračerveného záření. Infrared spectroscopy (FTIR spectroscopy, NIR spectroscopy) in combination with multivariate statistical method provides many advantages in the analysis of food materials and products. It can be used not only to verify the authenticity of these products , but also to determine their composition. In this case, the infrared spectrum, in the mid infrared region , used to identify the natural and synthetic dyes in samples of the type of confectionery drops and roksy and to determine their composition. Therefore, they were first established parameters such as sugars (glucose, fructose, sucrose, maltose ) and dry matter . Furthermore, a large data matrix that contained almost 4000 rows and 380 columns. This matrix was prepared by three statistical methods - Matlab , Statistics and 7 TQ Analyst . Using multivariate exploratory techniques to confirm or exclude the presence of various dyes. Calibration models then allow to evaluate the composition of confectionery based on infrared spectra in the mid infrared region .
dcterms:title
Využití statistických metod při hodnocení cukrovinek Využití statistických metod při hodnocení cukrovinek Use of statistical methods in the evaluation of confectionery
skos:prefLabel
Use of statistical methods in the evaluation of confectionery Využití statistických metod při hodnocení cukrovinek Využití statistických metod při hodnocení cukrovinek
skos:notation
RIV/60461373:22330/13:43896991!RIV14-MSM-22330___
n18:predkladatel
n19:orjk%3A22330
n3:aktivita
n17:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n9:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n4:2322226 n4:6691536 n4:1290916 n4:8009988 n4:9893628
n3:druhVysledku
n14:D
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
116228
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/13:43896991
n3:jazykVysledku
n10:cze
n3:klicovaSlova
confectionery; evaluation; statistical methods
n3:klicoveSlovo
n8:statistical%20methods n8:evaluation n8:confectionery
n3:kontrolniKodProRIV
[CF9E215DB780]
n3:mistoKonaniAkce
Srní
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
60. konference chemického a procesního inženýrství
n3:obor
n12:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2013
n3:tvurceVysledku
Bartošková, Pavla Merrelová, Jitka Čopíková, Jana Synytsya, Andriy Henke, Svatopluk
n3:typAkce
n16:CST
n3:zahajeniAkce
2013-10-14+02:00
s:numberOfPages
2
n21:hasPublisher
Česká společnost chemického inženýrsví
n20:isbn
978-80-02-02500-9
n13:organizacniJednotka
22330