This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896962%21RIV14-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896962%21RIV14-MSM-22330___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Na rozdíl od extrakce z kapaliny do kapaliny představuje extrakce potravinářských materiálů extrakci typu pevná fáze ? kapalina. Potravinářský materiál je v tomto případě považován za pevnou fázi, k extrakci se používají kapaliny jako voda, přísně vybraná organická rozpouštědla a oxid uhličitý v nadkritickém stavu. Při použití vody jako extrakční kapaliny se často tento proces označuje jako vyluhování (extrakce v jednom stupni). Extrakce má zásadní význam v potravinářských technologiích, kde dochází k oddělování žádané látky z přírodního materiálu, kterým mohou být např. semena olejnatých rostlin při výrobě olejů, cukrovka a třtina při výrobě cukru, kávová zrna při výrobě kávy apod. Vlastní reálný proces je velmi složitý a jeho exaktní popis matematickými vztahy je platný vždy s určitými omezeními. Unlike the extraction liquid-liquid extraction of food materials is a type of solid phase extraction - liquid. Food material in this case is regarded as a solid phase, are used to extract liquids like water, strictly selected organic solvents and carbon dioxide in the supercritical state. When using water as the liquid extraction process is often referred to as leaching (extraction in one stage). Extraction is of fundamental importance in food technology, where there is a separation of the desired substance from a natural material, which may include the seeds of oil plants in the production of oils, sugar beet and cane sugar production, the production of coffee beans in coffee, etc. The real process is very complex and its exact mathematical description of the relationship is always valid within certain limits. Na rozdíl od extrakce z kapaliny do kapaliny představuje extrakce potravinářských materiálů extrakci typu pevná fáze ? kapalina. Potravinářský materiál je v tomto případě považován za pevnou fázi, k extrakci se používají kapaliny jako voda, přísně vybraná organická rozpouštědla a oxid uhličitý v nadkritickém stavu. Při použití vody jako extrakční kapaliny se často tento proces označuje jako vyluhování (extrakce v jednom stupni). Extrakce má zásadní význam v potravinářských technologiích, kde dochází k oddělování žádané látky z přírodního materiálu, kterým mohou být např. semena olejnatých rostlin při výrobě olejů, cukrovka a třtina při výrobě cukru, kávová zrna při výrobě kávy apod. Vlastní reálný proces je velmi složitý a jeho exaktní popis matematickými vztahy je platný vždy s určitými omezeními.
dcterms:title
Extrakce Extrakce Extraction
skos:prefLabel
Extrakce Extrakce Extraction
skos:notation
RIV/60461373:22330/13:43896962!RIV14-MSM-22330___
n12:predkladatel
n13:orjk%3A22330
n4:aktivita
n8:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046137305)
n4:dodaniDat
n6:2014
n4:domaciTvurceVysledku
n10:8603316 n10:7774710 n10:4003594
n4:druhVysledku
n19:C
n4:duvernostUdaju
n7:S
n4:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
74440
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/13:43896962
n4:jazykVysledku
n20:cze
n4:klicovaSlova
Extraction
n4:klicoveSlovo
n16:Extraction
n4:kontrolniKodProRIV
[4FE0C0D96B31]
n4:mistoVydani
Ostrava
n4:nazevZdroje
Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích
n4:obor
n17:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetStranKnihy
497
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n6:2013
n4:tvurceVysledku
Bubník, Zdeněk Voldřich, Michal Filip, Vladimír
n4:zamer
n15:MSM6046137305
s:numberOfPages
16
n11:hasPublisher
Key Publishing s.r.o.
n14:isbn
978-80-7418-163-4
n9:organizacniJednotka
22330