This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896947%21RIV14-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896947%21RIV14-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Žito je významnou obilovinou s prokázanými fyziologickými účinky a dlouhou tradicí použití v cereální technologii v severní, střední a východní Evropě. Žito se liší od pšenice chemickým složením a technologickými vlastnostmi. V článku jsou uvedeny chemické vlastnosti složek žitného zrna, zdravotní účinky žitné vlákniny a výhody konzumace žitného chleba a dalších výrobků ze žita. Rye is an important cereal with positive physiological effects and with a long tradition of its use in northern, middle and eastern Europe. Rye is quite similar to wheat despite important differences in its chemical composition and technological properties. There are showed nutrients of rye grain, health benefits of rye fibre and benefits of consumption of rye products in this article. Žito je významnou obilovinou s prokázanými fyziologickými účinky a dlouhou tradicí použití v cereální technologii v severní, střední a východní Evropě. Žito se liší od pšenice chemickým složením a technologickými vlastnostmi. V článku jsou uvedeny chemické vlastnosti složek žitného zrna, zdravotní účinky žitné vlákniny a výhody konzumace žitného chleba a dalších výrobků ze žita.
dcterms:title
Význam žita a žitných výrobků ve výživě Význam žita a žitných výrobků ve výživě Health benefits of rye and rye products
skos:prefLabel
Význam žita a žitných výrobků ve výživě Health benefits of rye and rye products Význam žita a žitných výrobků ve výživě
skos:notation
RIV/60461373:22330/13:43896947!RIV14-MSM-22330___
n16:predkladatel
n18:orjk%3A22330
n3:aktivita
n12:I
n3:aktivity
I
n3:cisloPeriodika
8
n3:dodaniDat
n4:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n14:4375548 n14:1084054 n14:9869557
n3:druhVysledku
n13:J
n3:duvernostUdaju
n7:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
116830
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/13:43896947
n3:jazykVysledku
n6:cze
n3:klicovaSlova
health benefits; nutrition; rye fibre; rye
n3:klicoveSlovo
n10:rye%20fibre n10:health%20benefits n10:rye n10:nutrition
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[03999E2E1471]
n3:nazevZdroje
Pekař a cukrář
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2013
n3:svazekPeriodika
2013
n3:tvurceVysledku
Sluková, Marcela Příhoda, Josef Honců, Iva
s:issn
1213-2403
s:numberOfPages
3
n17:organizacniJednotka
22330