This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895877%21RIV14-MZE-22330___/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895877%21RIV14-MZE-22330___
rdf:type
skos:Concept n7:Vysledek
dcterms:description
V práci byl sledován vliv přídavku sušeného odstředěného mléka, sušené syrovátky a koncentrátu syrovátkových bílkovin na růst a stabilitu buněk během skladování kmene Lactobacillus acidophilus CCDM 151 v laboratorně vyrobených jogurtech. Pozornost byla rovněž zaměřena na sledování vlivu objemu inokula (1 % nebo 3 % obj.) L. acidophilus CCDM 151 a přídavku mléčné sušiny na tvorbu acetaldehydu a reologické vlastnosti vyrobených jogurtů. Přídavek sušené syrovátky a koncentrátu syrovátkových bílkovin zvyšoval tvorbu acetaldehydu a příznivě ovlivňoval životaschopnost sledovaného kmene během dlouhodobého skladování. V práci byl sledován vliv přídavku sušeného odstředěného mléka, sušené syrovátky a koncentrátu syrovátkových bílkovin na růst a stabilitu buněk během skladování kmene Lactobacillus acidophilus CCDM 151 v laboratorně vyrobených jogurtech. Pozornost byla rovněž zaměřena na sledování vlivu objemu inokula (1 % nebo 3 % obj.) L. acidophilus CCDM 151 a přídavku mléčné sušiny na tvorbu acetaldehydu a reologické vlastnosti vyrobených jogurtů. Přídavek sušené syrovátky a koncentrátu syrovátkových bílkovin zvyšoval tvorbu acetaldehydu a příznivě ovlivňoval životaschopnost sledovaného kmene během dlouhodobého skladování. In this work, the effect of the addition of skimmed milk powder, dried whey powder and whey protein concentrate on growth and stability of cells Lactobacillus acidophilus CCDM 151 during storage in laboratory-made yoghurt was monitored. The attention has also been directed to the influence of volume of L. acidophilus CCDM 151 inoculums (1 % or 3 % w/w) and the addition of milk solids on the formation of acetaldehyde and the rheological properties of yoghurts. The addition of dried whey and whey protein concentrate increased the formation of acetaldehyde and favourably affected the viability of the tested strain during long-term storage.
dcterms:title
The influence of milk dry matter addition on the growth and stability of Lactobacillus acidophilus CCDM 151 cells in yoghurt Vliv přídavku mléčné sušiny na růst a stabilitu buněk Lactobacilllus acidophilus CCDM 151 v jogurtech. Vliv přídavku mléčné sušiny na růst a stabilitu buněk Lactobacilllus acidophilus CCDM 151 v jogurtech.
skos:prefLabel
The influence of milk dry matter addition on the growth and stability of Lactobacillus acidophilus CCDM 151 cells in yoghurt Vliv přídavku mléčné sušiny na růst a stabilitu buněk Lactobacilllus acidophilus CCDM 151 v jogurtech. Vliv přídavku mléčné sušiny na růst a stabilitu buněk Lactobacilllus acidophilus CCDM 151 v jogurtech.
skos:notation
RIV/60461373:22330/13:43895877!RIV14-MZE-22330___
n7:predkladatel
n8:orjk%3A22330
n3:aktivita
n19:P
n3:aktivity
P(QI101B090)
n3:cisloPeriodika
říjen
n3:dodaniDat
n6:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n10:1799967 n10:5617766 n10:2443473 n10:4933915
n3:druhVysledku
n18:J
n3:duvernostUdaju
n5:S
n3:entitaPredkladatele
n4:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
114634
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/13:43895877
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
Lactobacillus acidophilus, whey, whey protein
n3:klicoveSlovo
n16:Lactobacillus%20acidophilus n16:whey n16:whey%20protein
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[608EC6020561]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy - Zpravodaj
n3:obor
n17:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n9:QI101B090
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2013
n3:svazekPeriodika
141
n3:tvurceVysledku
Plocková, Milada Štětina, Jiří Horáčková, Šárka Sedláčková, Pavla
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
4
n13:organizacniJednotka
22330