This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n22http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895221%21RIV14-MZE-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895221%21RIV14-MZE-22330___
rdf:type
n15:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Hovězí m. semimembranosus byl použit pro sledování vlivu chladírenského a mrazírenského skladování na buněčnou strukturu masa, jejíž poškození krystaly ledu vede k uvolnění mitochondriálních enzymů do sarkoplazmy a jejich následné detekci. Byla měřena aktivita citrátsyntázy a akonitázy. Poškození buněčných struktur svalových vláken bylo stanoveno pomocí optické mikroskopie histologických řezů. Použitím enzymu akonitázy byl prokázán rozdíl v enzymatické aktivitě chlazeného a rozmraženého masa a byly patrné i rozdíly v poškození svalových vláken. Hovězí m. semimembranosus byl použit pro sledování vlivu chladírenského a mrazírenského skladování na buněčnou strukturu masa, jejíž poškození krystaly ledu vede k uvolnění mitochondriálních enzymů do sarkoplazmy a jejich následné detekci. Byla měřena aktivita citrátsyntázy a akonitázy. Poškození buněčných struktur svalových vláken bylo stanoveno pomocí optické mikroskopie histologických řezů. Použitím enzymu akonitázy byl prokázán rozdíl v enzymatické aktivitě chlazeného a rozmraženého masa a byly patrné i rozdíly v poškození svalových vláken. Beef m. semimembranosus was stored under refrigeration and frozen conditions and the impact of the freezing on the enzymatic activity and muscle structure was observed. Citrate synthase and aconitase were used to determinate the enzymatic activity in meat exudate. Samples were histologically prepared and the changes in muscle structure were observed using optical microscopy. Apparent differences were found in the aconitase activity as well as in the muscle structure of chilled and thawed meat were observed.
dcterms:title
Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita The methods for the detection of frozen/thawed meat: histology and enzymatic activity Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita
skos:prefLabel
Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita The methods for the detection of frozen/thawed meat: histology and enzymatic activity
skos:notation
RIV/60461373:22330/13:43895221!RIV14-MZE-22330___
n15:predkladatel
n16:orjk%3A22330
n3:aktivita
n20:S n20:P
n3:aktivity
P(QI111B053), S
n3:dodaniDat
n5:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n13:1391992 n13:1621297 n13:6380956 n13:1649906
n3:druhVysledku
n17:D
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
87962
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/13:43895221
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
ctratsynthase, aconitase, histology, freezing meat
n3:klicoveSlovo
n10:aconitase n10:histology n10:freezing%20meat n10:ctratsynthase
n3:kontrolniKodProRIV
[E748004BCD7E]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Hygiena a technologie potravin XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
n3:obor
n7:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n21:QI111B053
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2013
n3:tvurceVysledku
Šimoniová, Anna Rohlík, Bo-Anne Pospiech, Matěj Pipek, Petr Tremlová, Bohuslava Škorpilová, Tereza
n3:typAkce
n19:CST
n3:zahajeniAkce
2013-10-02+02:00
s:numberOfPages
4
n22:hasPublisher
VFU
n8:isbn
978-80-7305-664-3
n12:organizacniJednotka
22330