This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895218%21RIV14-MZE-22330___/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895218%21RIV14-MZE-22330___
rdf:type
n15:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem studie bylo ověřit, zda je možné dusitan vynechat či nahradit pomocí jiných, zejména tzv. přírodních aditiv a zhodnotit vliv na vlastnosti masových konzerv. Byly vyrobeny tři partie konzerv ?Vepřové maso ve vlastní šťávě?: s dusitanovou solicí směsí, se solí bez přídavku dusitanů a s přídavkem preparátu na bázi kombuchy. Po zpracování a během skladování byl porovnáván vliv jednotlivých receptur na barvu, obsah dusitanů, oxidaci lipidů a senzorické vlastnosti masové konzervy. V závislosti na typu přidané látky byly kromě různého obsahu dusitanů zjištěny rozdíly zejména v barvě a senzorické odchylky. The aim of the study was to verify if the sodium nitrite in meat cans can be omitted or replaced by another, natural additive and how this additive would influence the final quality of meat product. Three types of cans were made: pork in the sauce a) with sodium nitrite, b) with salt and c) with kombucha. The influence of different treatments on colour, nitrite content, lipid oxidation and sensory analysis was monitored. According to treatments, varying content of nitrites, colour differences and sensory deviations were observed. Cílem studie bylo ověřit, zda je možné dusitan vynechat či nahradit pomocí jiných, zejména tzv. přírodních aditiv a zhodnotit vliv na vlastnosti masových konzerv. Byly vyrobeny tři partie konzerv ?Vepřové maso ve vlastní šťávě?: s dusitanovou solicí směsí, se solí bez přídavku dusitanů a s přídavkem preparátu na bázi kombuchy. Po zpracování a během skladování byl porovnáván vliv jednotlivých receptur na barvu, obsah dusitanů, oxidaci lipidů a senzorické vlastnosti masové konzervy. V závislosti na typu přidané látky byly kromě různého obsahu dusitanů zjištěny rozdíly zejména v barvě a senzorické odchylky.
dcterms:title
Masové konzervy bez dusitanů Masové konzervy bez dusitanů Meat cans without nitrites
skos:prefLabel
Meat cans without nitrites Masové konzervy bez dusitanů Masové konzervy bez dusitanů
skos:notation
RIV/60461373:22330/13:43895218!RIV14-MZE-22330___
n15:predkladatel
n21:orjk%3A22330
n4:aktivita
n22:P
n4:aktivity
P(QI111B053)
n4:dodaniDat
n13:2014
n4:domaciTvurceVysledku
n9:6380956 n9:1391992 n9:1621297 n9:1649906
n4:druhVysledku
n19:D
n4:duvernostUdaju
n7:S
n4:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
86455
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/13:43895218
n4:jazykVysledku
n16:cze
n4:klicovaSlova
nitrites, meat cans, kombucha
n4:klicoveSlovo
n11:meat%20cans n11:kombucha n11:nitrites
n4:kontrolniKodProRIV
[2C52E5AB6BF9]
n4:mistoKonaniAkce
Skalský Dvůr u Nového Města na Moravě
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
Sborník příspěvků XLIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n4:obor
n10:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
5
n4:projekt
n12:QI111B053
n4:rokUplatneniVysledku
n13:2013
n4:tvurceVysledku
Škorpilová, Tereza Šíšová, Veronika Šimoniová, Anna Rohlík, Bo-Anne Pipek, Petr
n4:typAkce
n17:CST
n4:zahajeniAkce
2013-05-27+02:00
s:numberOfPages
4
n6:hasPublisher
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
n20:isbn
978-80-7080-866-5
n14:organizacniJednotka
22330