This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n8http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895208%21RIV14-MZE-22330___/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895208%21RIV14-MZE-22330___
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Aktuální hodnota pH masa neukazuje jednoznačně na jeho kvalitu a zpětně není možné zjistit průběh pH krátce post mortem. Barva masa bývá ovlivněna nejen pH, ale řadou faktorů, které s anomáliemi nesouvisí, jako je množství vázané vody aj. Tato práce se zabývala v provozních podmínkách vztahem mezi pH a barvou u vepřového masa; u hovězího masa pak i vlivem pohlaví na tyto veličiny. Barva byla měřena pomocí reflexní spektrofotometrie, sledovanými veličinami byla světlost L* a souřadnice pro červenou barvu a*. Mezi světlostí L* a hodnotou pH byla zjištěna závislost i v případě, že není známa historie masa, hodnoty však byly značně rozptýlené. Možnost využití obou veličin k odhadu vad masa je diskutována. Meat defects PSE and DFD are still current problem. PSE pork is unsuitable to the production of whole muscle products; DFD meat becomes difficult to sell. pH value does not reflect definitely the meat quality and it is impossible to track back the pH history shortly post mortem. Meat colour is affected not only by pH value but also by several factors, e.g. WHC. This paper deals with the relationship between pH and colour parameters at pork and beef, under industrial conditions. Colour was measured by reflectance spectrophotometry and expressed as lightness L* and redness a*. A slight tendency was found between actual pH value and lightness L* in meat with unknown history, however, the values were very scattered. Possible use of both values to rough estimation of meat defects is discussed. Aktuální hodnota pH masa neukazuje jednoznačně na jeho kvalitu a zpětně není možné zjistit průběh pH krátce post mortem. Barva masa bývá ovlivněna nejen pH, ale řadou faktorů, které s anomáliemi nesouvisí, jako je množství vázané vody aj. Tato práce se zabývala v provozních podmínkách vztahem mezi pH a barvou u vepřového masa; u hovězího masa pak i vlivem pohlaví na tyto veličiny. Barva byla měřena pomocí reflexní spektrofotometrie, sledovanými veličinami byla světlost L* a souřadnice pro červenou barvu a*. Mezi světlostí L* a hodnotou pH byla zjištěna závislost i v případě, že není známa historie masa, hodnoty však byly značně rozptýlené. Možnost využití obou veličin k odhadu vad masa je diskutována.
dcterms:title
Relation between meat pH and colour Souvislost pH a barvy masa Souvislost pH a barvy masa
skos:prefLabel
Souvislost pH a barvy masa Souvislost pH a barvy masa Relation between meat pH and colour
skos:notation
RIV/60461373:22330/13:43895208!RIV14-MZE-22330___
n7:predkladatel
n13:orjk%3A22330
n4:aktivita
n14:P
n4:aktivity
P(QI111B053)
n4:cisloPeriodika
5
n4:dodaniDat
n15:2014
n4:domaciTvurceVysledku
n6:1621297 n6:1649906 n6:1391992
n4:druhVysledku
n10:J
n4:duvernostUdaju
n17:S
n4:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
106722
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/13:43895208
n4:jazykVysledku
n18:cze
n4:klicovaSlova
beef carcass, pH, colour, PSE, DFD, pork
n4:klicoveSlovo
n5:pork n5:pH n5:DFD n5:beef%20carcass n5:PSE n5:colour
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[29CB1633F042]
n4:nazevZdroje
Maso
n4:obor
n12:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:projekt
n16:QI111B053
n4:rokUplatneniVysledku
n15:2013
n4:svazekPeriodika
23
n4:tvurceVysledku
Pipek, Petr Šimoniová, Anna Škorpilová, Tereza Skřivánek, Adam
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
4
n8:organizacniJednotka
22330