This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43894991%21RIV15-MSM-22330___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43894991%21RIV15-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n8:Vysledek
dcterms:description
Křemík je esenciální prvek, který je nezbytný pro správnou funkci pojivových tkání. Pivo je známo jako výborný zdroj biodostupného Si. Jeho koncentrace v pivu je od 10 do 50 mg.l-1, v závislosti na použitých surovinách a technologii. Obecně, obsah Si v pivu roste s koncentrací původní mladiny. Během dekokčního rmutování se Si vyluhuje ze sladu mnohem vice než při infuzním rmutování. Křemík je esenciální prvek, který je nezbytný pro správnou funkci pojivových tkání. Pivo je známo jako výborný zdroj biodostupného Si. Jeho koncentrace v pivu je od 10 do 50 mg.l-1, v závislosti na použitých surovinách a technologii. Obecně, obsah Si v pivu roste s koncentrací původní mladiny. Během dekokčního rmutování se Si vyluhuje ze sladu mnohem vice než při infuzním rmutování. Silicon is an essential trace element, which is especially needed for the correct function of connective tissues. Beer is known as an excellent source of bioavailable Si. Its concentration in beer ranges from 10 to 50 mg.l-1 depending on the raw materials used and brewing technology. Generally, the Si content in beer rises with the original wort concentration. During the decoction mashing Si from malt is leached much more than in infusion.
dcterms:title
Silicon and beer Křemík a pivo Křemík a pivo
skos:prefLabel
Křemík a pivo Křemík a pivo Silicon and beer
skos:notation
RIV/60461373:22330/13:43894991!RIV15-MSM-22330___
n3:aktivita
n10:P
n3:aktivity
P(1M0570)
n3:cisloPeriodika
2
n3:dodaniDat
n4:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n13:2869128 n13:7365020
n3:druhVysledku
n7:J
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
83718
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/13:43894991
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
malt; hop; beer; silicon
n3:klicoveSlovo
n5:silicon n5:malt n5:beer n5:hop
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[47AD7DFC5BED]
n3:nazevZdroje
Chemické listy
n3:obor
n16:EI
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:projekt
n11:1M0570
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2013
n3:svazekPeriodika
107
n3:tvurceVysledku
Cejnar, Rudolf Dostálek, Pavel
s:issn
0009-2770
s:numberOfPages
4
n15:organizacniJednotka
22330