This HTML5 document contains 57 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894941%21RIV13-MSM-22330___/
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n9https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894941%21RIV13-MSM-22330___
rdf:type
n19:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Na Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze byla provedena pilotní validační studie zaměřená na testování AO ZON PREP(R) multi-funkčních imunoafinitních kolonek. Základní validační parametry, tedy výtěžnost a opakovatelnost, byly testovány pro čtyři matrice, jmenovitě ječmen, pšenici, kukuřici a pivo. Pro separaci a detekci vybraných látek byla využita vysokoúčinná kapalinová chromatografie ve spojení s tandemovým hmotnostním spektrometrem (U-HPLC-MS/MS). Výtěžnosti cílových analytů se pohybovaly v rozmezí 76-106% pro aflatoxiny, 85-100% pro OTA a 87-110% pro ZON v závislosti na matrici. Opakovatelnost metody pro dané cílové analyty byla v souladu s doporučením pro stopové analýzy, jak je uvedeno v dokumentu Codex Alimentarius (ČSN ISO 5725-6), hodnoty RSD nepřesahovaly 15% pro žádnou kombinaci analyt/matrice. Vedle uvedených validačních parametrů byla testována i cross-reaktivita nejdůležitějších ZON metabolitů, tedy alfa-zearalenolu (alfa-ZOL) a beta-zearalenolu (beta-ZOL). Cross-reaktivita kolonek vůči těmto mykotoxinům byla v rámci studie potvrzena, a to v rozmezí 93-103%. Uvedenou selektivitu kolonek, v kombinaci s citlivými instrumentálními technikami typu LC-MS, je tedy možné využívat pro současnou izolaci a stanovení ZON i obou jeho metabolitů alfa-ZOL, beta-ZOL v různých cereálních matricích. Na Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze byla provedena pilotní validační studie zaměřená na testování AO ZON PREP(R) multi-funkčních imunoafinitních kolonek. Základní validační parametry, tedy výtěžnost a opakovatelnost, byly testovány pro čtyři matrice, jmenovitě ječmen, pšenici, kukuřici a pivo. Pro separaci a detekci vybraných látek byla využita vysokoúčinná kapalinová chromatografie ve spojení s tandemovým hmotnostním spektrometrem (U-HPLC-MS/MS). Výtěžnosti cílových analytů se pohybovaly v rozmezí 76-106% pro aflatoxiny, 85-100% pro OTA a 87-110% pro ZON v závislosti na matrici. Opakovatelnost metody pro dané cílové analyty byla v souladu s doporučením pro stopové analýzy, jak je uvedeno v dokumentu Codex Alimentarius (ČSN ISO 5725-6), hodnoty RSD nepřesahovaly 15% pro žádnou kombinaci analyt/matrice. Vedle uvedených validačních parametrů byla testována i cross-reaktivita nejdůležitějších ZON metabolitů, tedy alfa-zearalenolu (alfa-ZOL) a beta-zearalenolu (beta-ZOL). Cross-reaktivita kolonek vůči těmto mykotoxinům byla v rámci studie potvrzena, a to v rozmezí 93-103%. Uvedenou selektivitu kolonek, v kombinaci s citlivými instrumentálními technikami typu LC-MS, je tedy možné využívat pro současnou izolaci a stanovení ZON i obou jeho metabolitů alfa-ZOL, beta-ZOL v různých cereálních matricích. A pilot validation study aimed at testing AO ZON PREP (R) multi-functional immunoaffinity columns was performed in the Department of Food Analysis and Nutrition in the Institute Chemical Technology (Prague). Basic validation parameters, recovery and repeatability, were tested for four matrices: barley, wheat, corn and beer. Ultra-high performance liquid chromatography coupled to tandem mass spectrometry (U-HPLC-MS/MS) was used for the separation and detection of selected compounds. The recoveries of target analytes were in the range of 76-106% for aflatoxins, 85-100% for OTA and 87-110% for ZON, depending on the matrix. The repeatability of the method was in accordance with the recommendation for trace analysis for the target analytes, as noted in the Codex Alimentarius Commission (ISO 5725-6), RSD values did not exceed 15% for any analyte/matrix combination. In addition to these validation parameters, cross-reactivities of major ZON metabolites alfa-zearalenole (alfa-ZOL) and beta-zearalenole (beta-ZOL) were tested. Cross-reactivity of the columns to these mycotoxins was confirmed in a study (93-103%). It is possible to use a combination of these columns with sensitive instrumental techniques (LC-MS) for the isolation and determination of ZON and its two metabolites alfa-ZOL, beta-ZOL in different cereal matrices.
dcterms:title
Validační studie AO ZON PREP imunoafinitních kolonek pro stanovení aflatoxinů, ochratoxinu A a zearalenonu v cereálních matricích Validační studie AO ZON PREP imunoafinitních kolonek pro stanovení aflatoxinů, ochratoxinu A a zearalenonu v cereálních matricích Validation study AO ZON PREP immunoaffinity columns for determination of aflatoxins, ochratoxin A, and zearalenone in cereal matrices
skos:prefLabel
Validation study AO ZON PREP immunoaffinity columns for determination of aflatoxins, ochratoxin A, and zearalenone in cereal matrices Validační studie AO ZON PREP imunoafinitních kolonek pro stanovení aflatoxinů, ochratoxinu A a zearalenonu v cereálních matricích Validační studie AO ZON PREP imunoafinitních kolonek pro stanovení aflatoxinů, ochratoxinu A a zearalenonu v cereálních matricích
skos:notation
RIV/60461373:22330/12:43894941!RIV13-MSM-22330___
n19:predkladatel
n20:orjk%3A22330
n3:aktivita
n4:I n4:Z
n3:aktivity
I, Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n5:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n7:2206072 n7:4915917 n7:7726481 n7:8580588 n7:9386297 n7:7597037
n3:druhVysledku
n10:D
n3:duvernostUdaju
n22:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
176886
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/12:43894941
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
UHPLC-MS/MS; feed; immunoaffinity clean-up; zearalenone; ochratoxin A; aflatoxins
n3:klicoveSlovo
n11:zearalenone n11:UHPLC-MS%2FMS n11:feed n11:ochratoxin%20A n11:aflatoxins n11:immunoaffinity%20clean-up
n3:kontrolniKodProRIV
[B0EFD241288D]
n3:mistoKonaniAkce
Bratislava
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Mykotoxíny 2012
n3:obor
n21:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n3:pocetTvurcuVysledku
9
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2012
n3:tvurceVysledku
Vepříková, Zdenka Hajšlová, Jana Fenclová, Marie Václavíková, Marta Džuman, Zbyněk Zachariášová, Milena
n3:typAkce
n16:CST
n3:zahajeniAkce
2012-10-18+02:00
n3:zamer
n12:MSM6046137305
s:numberOfPages
2
n8:hasPublisher
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
n9:isbn
978-80-7080-829-0
n13:organizacniJednotka
22330