This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n18https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894771%21RIV13-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894771%21RIV13-MSM-22330___
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Byly porovnávány senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek vyrobených s různým obsahem lísko-oříškové příměsi (0 %, 3 %, 5 %, 10 % a 13 %). U pomazánek byly na přístroji RS 300 v uspořádání kužel deska proměřeny charakteristiky - plastická viskozita a mez toku. Ze senzorických vlastností byly posuzovány intenzity a příjemnost sladké, čokoládové a oříškové chuti, celková textura, textura při nabírání a intenzita pachutí. Senzorické i reologické měření bylo prováděno při teplotách 20 a 30 0C. S rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty klesala plastická viskozita a stoupala mez toku. Příjemnost chuti pomazánky s rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty stoupala. Byly porovnávány senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek vyrobených s různým obsahem lísko-oříškové příměsi (0 %, 3 %, 5 %, 10 % a 13 %). U pomazánek byly na přístroji RS 300 v uspořádání kužel deska proměřeny charakteristiky - plastická viskozita a mez toku. Ze senzorických vlastností byly posuzovány intenzity a příjemnost sladké, čokoládové a oříškové chuti, celková textura, textura při nabírání a intenzita pachutí. Senzorické i reologické měření bylo prováděno při teplotách 20 a 30 0C. S rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty klesala plastická viskozita a stoupala mez toku. Příjemnost chuti pomazánky s rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty stoupala. The rheological properties (plastic viscosity and viscosity) of five samples of hazelnut spreads containing 0, 3, 5, 10 a 13% hazelnuts were measured by RheoStress 300. The results show that with increase of hazelnut paste plastic viscosity decrease and yield stress tau0 increase. Sensory profile of all samples with untrained assessors were done. The assessors could recognized the differences among samples. The best properties in all descriptors had the sample with 13 % of hazelnut paste.
dcterms:title
Sensory and rheological properties of chocolates hazelnut spreads Senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek Senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek
skos:prefLabel
Senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek Sensory and rheological properties of chocolates hazelnut spreads Senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek
skos:notation
RIV/60461373:22330/12:43894771!RIV13-MSM-22330___
n11:predkladatel
n19:orjk%3A22330
n3:aktivita
n4:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n5:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n9:7575084 n9:8649405
n3:druhVysledku
n14:D
n3:duvernostUdaju
n21:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
167483
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/12:43894771
n3:jazykVysledku
n10:cze
n3:klicovaSlova
hazelnut spread; rheological properties; sensory properties
n3:klicoveSlovo
n7:sensory%20properties n7:rheological%20properties n7:hazelnut%20spread
n3:kontrolniKodProRIV
[4EBE7F160741]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník XXXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin %22Ingrovy dny%22
n3:obor
n8:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2012
n3:tvurceVysledku
Valentová, Helena Panovská, Zdeňka Štern, Petr Čmejlová, Kateřina
n3:typAkce
n13:CST
n3:zahajeniAkce
2012-03-01+01:00
n3:zamer
n22:MSM6046137305
s:numberOfPages
5
n12:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n18:isbn
978-80-7375-601-7
n20:organizacniJednotka
22330