This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894608%21RIV13-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894608%21RIV13-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n6:Vysledek
dcterms:description
In last decade, the assortment of cereal products changes in the Czech Republic. The consumption of traditional sourdough, leavened bread is decreased and the consumption of fine and sweet pastry is increased. Modern technological procedures, new non-traditional raw materials and possibilities in addition some of improvers result in a large choice of cereal products on the market. The portion of rye is decreased in recipe of traditional Czech bread. Legislation of Czech Republic gives only partial information about the composition of bread and bakery products. The portion of wheat and rye, content of fats or type of sourdough is not available for consumers. V posledním desetiletí prodělává sortiment konzumovaných cereálních výrobků značné změny. Snižuje se spotřeba tradičního chleba a stoupá spotřeba jemného pečiva s bohatou recepturou. Pestrý výběr cereálních výrobků souvisí s rozvojem moderních technologií, s možnostmi používat netradiční suroviny a přidávat řadu pomocných nebo zlepšujících látek. Snižuje se podíl žita v chlebech. Legislativa ČR dává spotřebiteli částečnou možnost orientovat se v chlebech a pečivu s převažujícím podílem pšenice nebo žita; přesný podíl žita, obsahu tuku, způsob kypření droždím nebo kvasem se však spotřebitel nedozví. V posledním desetiletí prodělává sortiment konzumovaných cereálních výrobků značné změny. Snižuje se spotřeba tradičního chleba a stoupá spotřeba jemného pečiva s bohatou recepturou. Pestrý výběr cereálních výrobků souvisí s rozvojem moderních technologií, s možnostmi používat netradiční suroviny a přidávat řadu pomocných nebo zlepšujících látek. Snižuje se podíl žita v chlebech. Legislativa ČR dává spotřebiteli částečnou možnost orientovat se v chlebech a pečivu s převažujícím podílem pšenice nebo žita; přesný podíl žita, obsahu tuku, způsob kypření droždím nebo kvasem se však spotřebitel nedozví.
dcterms:title
How a consumer can decide when going to buy bread Jak se orientovat při nákupu chleba a běžného pečiva Jak se orientovat při nákupu chleba a běžného pečiva
skos:prefLabel
Jak se orientovat při nákupu chleba a běžného pečiva How a consumer can decide when going to buy bread Jak se orientovat při nákupu chleba a běžného pečiva
skos:notation
RIV/60461373:22330/12:43894608!RIV13-MSM-22330___
n6:predkladatel
n7:orjk%3A22330
n4:aktivita
n12:I
n4:aktivity
I
n4:cisloPeriodika
květen
n4:dodaniDat
n17:2013
n4:domaciTvurceVysledku
n5:4375548 n5:1084054
n4:druhVysledku
n9:J
n4:duvernostUdaju
n14:S
n4:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
143366
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/12:43894608
n4:jazykVysledku
n18:cze
n4:klicovaSlova
quality; legislation; bakery products; bread
n4:klicoveSlovo
n15:bakery%20products n15:bread n15:quality n15:legislation
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[F5471A947907]
n4:nazevZdroje
Výživa a potraviny
n4:obor
n11:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:rokUplatneniVysledku
n17:2012
n4:svazekPeriodika
5
n4:tvurceVysledku
Příhoda, Josef Sluková, Marcela
s:issn
1211-846X
s:numberOfPages
3
n16:organizacniJednotka
22330