This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n22http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20https://schema.org/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894602%21RIV13-MSM-22330___/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894602%21RIV13-MSM-22330___
rdf:type
n3:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
V této práci jsou diskutovány konzistenční a fyzikální charakteristiky pokrmových a směsných tuků v závislosti na jejich složení. Konzistence těchto výrobků byla sledována metodou penetrometrie a fyzikální vlastnosti byly hodnoceny na základě obsahu tuhých podílů. Složení mastných kyselin a obsahy trans-izomerů nenasycených mastných kyselin byly stanoveny metodou GC/FID. U pokrmových tuků se množství trans-MK pohybovalo v rozmezí 2 - 4 % a ve směsných roztíratelných tucích v rozmezí 1 - 8 % . Výjimku představoval pouze jedlý rostlinný pokrmový tuk Albert, u něhož bylo zjištěno 31 % TFA. To znamená, že výrobci ustupují od používání ztužených tuků ve svých recepturách, i když je na obalech deklarují. Sledované fyzikální a reologické parametry pokrmových a směsných roztíratelných tuků korespondují s vysokým obsahem SAFA. In this paper are discussed the consistency and physical characteristics of shortenings and blended spreads depending on their composition. The consistency of these products was observed by penetrometry. The evaluation of physical properties was based on the solid fat content. Composition of fatty acids and trans-isomers of unsaturated fatty acids (TFA) were determined by the gas chromatography with a flame ionization detector. The amount of trans-fatty acids was between 2 - 4 % (w/w) for shortenings and 1 - 8 % (w/w) for blended spreads. Nevertheless it was one exception, the shortening Albert, with the content 31 % (w/w) of TFA. This means that producers are receding from the use of hydrogenated fats in their products, even though it is declared on the package. The physical and rheological parameters of shortenings and blended spreads corresponded to the high content of saturated fatty acids. V této práci jsou diskutovány konzistenční a fyzikální charakteristiky pokrmových a směsných tuků v závislosti na jejich složení. Konzistence těchto výrobků byla sledována metodou penetrometrie a fyzikální vlastnosti byly hodnoceny na základě obsahu tuhých podílů. Složení mastných kyselin a obsahy trans-izomerů nenasycených mastných kyselin byly stanoveny metodou GC/FID. U pokrmových tuků se množství trans-MK pohybovalo v rozmezí 2 - 4 % a ve směsných roztíratelných tucích v rozmezí 1 - 8 % . Výjimku představoval pouze jedlý rostlinný pokrmový tuk Albert, u něhož bylo zjištěno 31 % TFA. To znamená, že výrobci ustupují od používání ztužených tuků ve svých recepturách, i když je na obalech deklarují. Sledované fyzikální a reologické parametry pokrmových a směsných roztíratelných tuků korespondují s vysokým obsahem SAFA.
dcterms:title
Fyzikální vlastnosti a složení mastných kyselin pokrmových tuků a másel v současné tržní síti ČR Physical properties and fatty acid composition of shortenings and butter on market of ČR Fyzikální vlastnosti a složení mastných kyselin pokrmových tuků a másel v současné tržní síti ČR
skos:prefLabel
Fyzikální vlastnosti a složení mastných kyselin pokrmových tuků a másel v současné tržní síti ČR Fyzikální vlastnosti a složení mastných kyselin pokrmových tuků a másel v současné tržní síti ČR Physical properties and fatty acid composition of shortenings and butter on market of ČR
skos:notation
RIV/60461373:22330/12:43894602!RIV13-MSM-22330___
n3:predkladatel
n18:orjk%3A22330
n4:aktivita
n12:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046137305)
n4:dodaniDat
n9:2013
n4:domaciTvurceVysledku
n7:8603316 n7:6854931 n7:8751005
n4:druhVysledku
n5:D
n4:duvernostUdaju
n11:S
n4:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
137645
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/12:43894602
n4:jazykVysledku
n14:cze
n4:klicovaSlova
physical properties; trans-fatty acids; butter; shortening
n4:klicoveSlovo
n10:butter n10:physical%20properties n10:shortening n10:trans-fatty%20acids
n4:kontrolniKodProRIV
[DBA0977172FC]
n4:mistoKonaniAkce
Strážnice
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
Sborník přednášek 50. mezinárodní konference o olejích a tucích
n4:obor
n21:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2012
n4:tvurceVysledku
Tesařová, Markéta Filip, Vladimír Šmidrkal, Jan
n4:typAkce
n13:CST
n4:zahajeniAkce
2012-05-16+02:00
n4:zamer
n16:MSM6046137305
s:numberOfPages
4
n15:hasPublisher
Česká společnost chemická
n20:isbn
978-80-86238-93-7
n22:organizacniJednotka
22330