This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893089%21RIV12-MSM-22330___/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n19http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893089%21RIV12-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n7:Vysledek
dcterms:description
Přirozeně bezlepkové těstoviny byly laboratorně vyrobeny z polohrubé kukuřičné mouky, bramborového škrobu, soli a přídavkem 6 mouk z netradičních plodin (bez a s CMC), resp. 4 luštěninových mouk. V obou recepturních variantách se osvědčily doporučované plodiny rýže a pohanka, jinak do 15% lze akceptovat proso, amarant a quinou. Vedle sóji lze využít i hrách, čočku, fazole či cizrnu až do 30%, ovšem s odlišnou barvou a chutí. Přirozeně bezlepkové těstoviny byly laboratorně vyrobeny z polohrubé kukuřičné mouky, bramborového škrobu, soli a přídavkem 6 mouk z netradičních plodin (bez a s CMC), resp. 4 luštěninových mouk. V obou recepturních variantách se osvědčily doporučované plodiny rýže a pohanka, jinak do 15% lze akceptovat proso, amarant a quinou. Vedle sóji lze využít i hrách, čočku, fazole či cizrnu až do 30%, ovšem s odlišnou barvou a chutí. Naturally gluten-free pasta were laboratory prepared on semi-fine corn flour, potato starch and salt base. Tested recipes included 6 flour from non-traditional cereals (without and with CMC) and 4 legume flours. For both recipe varients, commonly recommended crop of rice and bukcwheat manifested their worth. Up to 15%, also millet, amaranth or quinoa cloud be successfully used for this purpose. Besides soya, pea, lentil, bean or chickpea could be applied up to 30%, when different colour and taste is accepted.
dcterms:title
Těstoviny pro bezlepkovou dietu Těstoviny pro bezlepkovou dietu Pasta for gluten-free diet
skos:prefLabel
Těstoviny pro bezlepkovou dietu Těstoviny pro bezlepkovou dietu Pasta for gluten-free diet
skos:notation
RIV/60461373:22330/11:43893089!RIV12-MSM-22330___
n7:predkladatel
n8:orjk%3A22330
n3:aktivita
n11:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:cisloPeriodika
8
n3:dodaniDat
n19:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n12:6927254 n12:1256017
n3:druhVysledku
n6:J
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
235001
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/11:43893089
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
bread and biscuit volumes; applied rheology; hemp flour; wheat flour
n3:klicoveSlovo
n17:bread%20and%20biscuit%20volumes n17:applied%20rheology n17:wheat%20flour n17:hemp%20flour
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[FD081F31F6AB]
n3:nazevZdroje
Mlynářské noviny
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n19:2011
n3:svazekPeriodika
24
n3:tvurceVysledku
Švec, Ivan vítová, Michaela Leitnerová, Dobromila Hrušková, Marie Sekerová, Hana
n3:zamer
n18:MSM6046137305
s:issn
1214-6374
s:numberOfPages
15
n10:organizacniJednotka
22330