This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892951%21RIV12-MSM-22330___/
n22http://localhost/temp/predkladatel/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n9https://schema.org/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892951%21RIV12-MSM-22330___
rdf:type
n3:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Mrazírenské teploty p?sobí na kaţdou část jatečně upraveného těla rozdílně, avšak vţdy se aktivita citrátsyntázy s prodluţující se dobou pr?chodu rychlozmrazovacím zařízením zvyšuje. Katalytická aktivita citrátsyntázy v závislosti na době skladování vzorku má zvyšující se trend. Při dlouhodobém skladování se aktivita citrátsyntázy v d?sledku její degradace sniţuje. Hodnota katalytické aktivity citrátsyntázy je také u čerstvých vzork? nenulová a je potřeba na tuto skutečnost brát zřetel. Metoda měření aktivity citrátsyntázy v exsudátu uvolněném z masa se pro rozlišení masa zmraţeného od masa, které zmrazením neprošlo, ukazuje jako velmi vhodná a dostatečně citlivá. Mrazírenské teploty p?sobí na kaţdou část jatečně upraveného těla rozdílně, avšak vţdy se aktivita citrátsyntázy s prodluţující se dobou pr?chodu rychlozmrazovacím zařízením zvyšuje. Katalytická aktivita citrátsyntázy v závislosti na době skladování vzorku má zvyšující se trend. Při dlouhodobém skladování se aktivita citrátsyntázy v d?sledku její degradace sniţuje. Hodnota katalytické aktivity citrátsyntázy je také u čerstvých vzork? nenulová a je potřeba na tuto skutečnost brát zřetel. Metoda měření aktivity citrátsyntázy v exsudátu uvolněném z masa se pro rozlišení masa zmraţeného od masa, které zmrazením neprošlo, ukazuje jako velmi vhodná a dostatečně citlivá. The aim of this work is to determine whether using enzyme methods, detecting the presence of mitochondrial enzymes (citratesynthase), can proof if the meat was frozen or not. It was observed that the longer the meat is frozen the bigger the range of the meat tissue damage is, and the activity of citratsynthase in the exudates is higher. The activity of citratsynthase enzyme was calculated from the absorbance measured in the meat exudates, after adding appropriate reagents. Another aspect was observed when partly frozen meat, stored at chill temperatures, was analysed, according the citratesynthase activity. It is found that freezing temperatures affect different parts of the meat in various ways, but the activity of citratesynthase is always increasing. The same was found when the meat was chilled, the citratesynthase activity also increased during the time, but ling period storage had an opposite effect. The citratesynthase activity decreased due to its decay.
dcterms:title
Sledování čerstvosti masa enzymovou detekcí Detection of meat freshness using enzymes Sledování čerstvosti masa enzymovou detekcí
skos:prefLabel
Sledování čerstvosti masa enzymovou detekcí Sledování čerstvosti masa enzymovou detekcí Detection of meat freshness using enzymes
skos:notation
RIV/60461373:22330/11:43892951!RIV12-MSM-22330___
n3:predkladatel
n16:orjk%3A22330
n5:aktivita
n7:Z
n5:aktivity
Z(MSM6046137305)
n5:dodaniDat
n13:2012
n5:domaciTvurceVysledku
n6:7627955 n6:6891101 n6:1649906 n6:1621297 n6:6380956
n5:druhVysledku
n15:D
n5:duvernostUdaju
n20:S
n5:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
229788
n5:idVysledku
RIV/60461373:22330/11:43892951
n5:jazykVysledku
n11:cze
n5:klicovaSlova
citratsynthase, activity, part freezing, thawed meat
n5:klicoveSlovo
n10:citratsynthase n10:activity n10:thawed%20meat n10:part%20freezing
n5:kontrolniKodProRIV
[B3DD5DEC3A4B]
n5:mistoKonaniAkce
Brno
n5:mistoVydani
Brno
n5:nazevZdroje
Sborník příspěvků XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin %22Ingrovy dny%22
n5:obor
n14:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n5:pocetTvurcuVysledku
5
n5:rokUplatneniVysledku
n13:2011
n5:tvurceVysledku
Škorpilová, Tereza Potůček, Tomáš Pipek, Petr Petrová, Michaela Rohlík, Bo-Anne
n5:typAkce
n19:CST
n5:zahajeniAkce
2011-03-03+01:00
n5:zamer
n18:MSM6046137305
s:numberOfPages
4
n21:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n9:isbn
978-80-7375-495-2
n22:organizacniJednotka
22330